zwembad oefening

6 Sportieve oefeningen die je in het zwembad kunt doen

Misschien ben je niet het type om naar het zwembad te gaan en baantjes te trekken, maar als je met mooi weer toch het zwembad bezoekt, is dat een uitgelezen kans om een aantal oefeningen te doen.

1. Doe interval training

De eerste zwembad oefening is 30 seconden zo hard zwemmen of watertrappelen als je kunt. Drijf daarna 30 seconden rustig op je rug en herhaal deze oefening een aantal keer.

2.Push-ups

In het water ben je lichter waardoor een moeilijke oefening, zoals de push-up, een stuk makkelijker uit te voeren is.

3. Golven springen

Door over de golven te springen is een goede zwembad oefening. Fun en actief bezig zijn is namelijk de perfecte combinatie. Probeer variaties te maken door ook achterstevoren of zijwaarts te springen of je benen tijdens de sprong te kruisen. Net als vroeger.

Lees ook: ‘5x Mooie zwemplassen in Nederland’

4. Ga naar een waterpretpark

Om bovenaan de glijbanen te komen moet je vaak veel heuvels en trappen lopen. Work that ass!

5. Met een bal spelen

Gooi over met een bal of gooi een bal in het water en probeer ‘m zo snel mogelijk te pakken.

6. Buikspieroefeningen

Je buikspieren trainen in het zwembad is heel makkelijk. Door door het water te lopen, train je je buikspieren al. Een andere oefening: Ga met je rug tegen de rand van het zwembad staan en leg je ellebogen op de kant. Lift je gestrekte benen zodat ze evenwijdig met het wateroppervlak zijn. Trek je benen richting je borst en strek ze weer uit. Je kunt je benen ook naar links en naar rechts trekken om je schuine buikspieren te trainen.

Beeld: Getty Images