zwemplassen Nederland

5x Mooie zwemplassen in Nederland

Heb je deze zomer geen vakantieplannen, maar wil je zo nu en dan wel erop uit op een fijne warme zomerdag? Hier vind je vijf mooie zwemplassen in eigen land.

5x Zwemplassen Nederland

1. Ermerstrand, Erm

Het Ermerstrand ligt in een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm. Dit gebied staat bekend om de mooie stranden, verschillende eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Op het terrein kun je verschillende activiteiten doen zoals waterskiën, zandsculpturen of heerlijk lunchen. Ook kun je er overnachten. Ideaal voor een mini vakantie!

2. De Zeven Stroompjes, Utrecht

In de Voorveldse Polder aan de oostrand van Utrecht ligt De Zeven Stroompjes. Een idyllische plekje midden in de stad waar je ook met de kinderen heen kunt gaan. Het ligt verscholen in een bosrijk gebied en is het beste bereikbaar op de fiets. Geniet van de zon op het kleine zandstrandje of zwem naar het groene eiland in het midden. Niet zo’n fan van water? Je kunt ook via een wiebelbrug, twee trekvlotjes en een touwbrug naar het groene eiland. De Zeven Stroompjes biedt uren speelplezier voor de kinderen. Neem wel genoeg eten en drinken mee, want er is geen horeca. Toiletten zijn wel aanwezig.

3. Fun Beach, Panheel

Fun Bech is door de ANWB uitgeroepen tot een van de tien beste binnenstranden van Nederland. Kinderen tot drie jaar kunnen gratis naar binnen. Vanaf drie jaar betaal je €8,50 per persoon. Toegang tot het aquapark is bij de prijs inbegrepen en parkeren is gratis. Dit landschap van 2000 vierkante meter aan drijvende speeltoestellen is leuk voor jong en oud!

Lees ook: ‘Met deze tips blijf je actief tijdens je vakantie’

4. Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp

Ten noordwesten van Hoofddorp vind je het Haarlemmermeerse Bos. Je kunt hier zwemmen in de Spartelvijver of bij het Zuidstrand. De Spartelvijver is wat kleiner. Het Zuidstrand heeft een zandstrand en speeltoestellen voor kinderen. Vanaf het Zuidstrand kun je naar Papa’s Beach House lopen voor een lekkere lunch of snack.

5. Galderse Meren, Breda

De Galderse Meren is een gebied van recreatieplassen ten zuiden van Breda. Hier vind je een zandstrand en is een gedeelte van de plas beschikbaar voor duikers en surfers. Er komen hier zo nu en dan venters langs die friet, ijs en drinken verkopen, maar om hier een hele dag te vertoeven, kun je het beste zelf eten en drinken meenemen.

Beeld: Getty Images, bron: Vriendin.nl