bad

Goed nieuws: uur in bad staat gelijk aan een halfuur wandelen

Meen je niet. Werk jij je een half uur in het zweet met een stevige wandeling, blijkt dat een uurtje badderen hetzelfde effect heeft.

Tot deze verrassende conclusie kwamen onderzoekers aan de Universiteit van Loughborough. Voor het onderzoek moest een aantal deelnemers een uur lang in bad liggen met een warmte van 40 graden Celsius. De andere groep deelnemers ging een half uur fietsen op een hometrainer. Beide groepen kregen na de activiteit een lichte maaltijd opgediend, waarna hun lichaamstemperatuur werd opgemeten en hun energieverbruik werd bestudeerd.

Lees ook: dit gebeurt er als je elke dag een uur wandelt

Bad

Het bleek dat een bad nemen behoorlijk wat energie verbruikt. Die was namelijk bij deze groep met 80 procent toegenomen. De lichaamstemperatuur steeg bij alle deelnemers met een graad. Ook al verbrandde de groep fietsers meer calorieën, kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat een uur in bad gelijkstond aan een half uur wandelen. Ook de bloedsuikerspiegel bleef na afloop van het nemen van een bad stabieler.

Foto: Getty Images Bron: Travel & Leisure

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

 

Gerelateerde artikelen