Sporten In De Kou

Dít is de reden waarom je vaker moet sporten in de kou

Wat is het koud buiten! Maar het excuus om dan maar niet te gaan sporten buiten, ga je waarschijnlijk niet meer gebruiken als je weet waarom je juist vaker in de kou zou moeten sporten…

Er is een héle goede reden om toch maar die wandel- of hardloopschoenen aan te trekken ook al is het koud buiten. Want sporten in de kou zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt!

Lees ook: Motivatietips om hard te lopen met de kou

Onderzoek

Uit Canadees onderzoek aan de Laurentian Universiteit blijkt dat er maar liefst drie keer meer vet werd verbrand bij 0 graden dan bij 21 graden Celsius.

Voor het onderzoek moesten elf gematigd fitte volwassenen met overgewicht intervaltrainingen doen met een hoge intensiteit, ook wel bekend als HIIT-trainingen. Bij verschillende temperaturen moesten ze tien keer een minuut fietsen op 90 procent kracht, gevolgd door 90 seconden op 30 procent kracht.

Zelf een poging wagen!

De onderzoekers vinden wel dat er nog meer onderzoek moet worden gedaan, omdat dit een kleinschalige studie was. Maar goed: als het bij deze proefpersonen heeft geholpen om meer calorieën te verbranden, waarom zou je dan zelf niet een poging in de kou wagen?

Bron: Welingelichtekringen.nl

Gerelateerde artikelen