horloge

Waar let je op bij de aanschaf van een activity tracker?

Wat zijn de voor- en nadelen van fitness trackers. Wil jij er één aanschaffen? Hier zetten we op een rijtje waar je op moet letten.

 1. Hoe duur mag je activitytracker zijn?
  Er zijn steeds met activity trackers te koop in verschillende prijsklassen. Voor ieder wat wils dus. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer functies je wil, de prijs stijgt.
   
 2. Hoe groot mag je tracker zijn?
  Sommige sporthorloges zijn ontworpen voor mannen en vrouwen. Heb jij hele smalle polsen? Dan kunnen sommige modellen groot of lomp ogen. Let er daarnaast op of de bandjes in verschillende maten verkrijgbaar zijn en welke maat geschikt is voor welke polsomtrek.
   
 3. Wil je een scherm om je pols of niet?
  Sommige trackers hebben een scherm waarop je je activiteiten makkelijk kunt inzien. Soms kun je zelfs scrollen door apps of op je horloge berichten lezen. Andere trackers hebben geen scherm. Om te zien hoe actief je bent geweest, moet je in de bijbehorende app kijken.
   
 4. Vind je het belangrijk dat je tracker waterdicht is?
  Sommige trackers zijn spatwaterdicht, met andere kunnen je zelfs douchen en zwemmen.
   
 5. Op batterij of oplaadbaar?
  Veel fitness trackers kun je opladen, maar er zijn ook modellen die op een batterij werken. De batterij gaat een paar maanden mee en moet daarna vervangen worden.
   
 6. Welke functies vind je belangrijk?
  Afhankelijk van waar je je tracker voor gaat gebruiken, zijn sommige extra functies heel handig. Met GPS kun je je hardlooprondje vastleggen. Een hartslagmeter geeft inzicht in hoe intensief te sport. Muziek afspelen kan een handige functie zijn in de sportschool en je nachtrust bijhouden kan heel handig zijn als je het idee hebt dat je niet goed genoeg slaapt.

Beeld: GettyImages Tekst Santé

Tip van de redactie

Fitbit Versa3 smartwatch

Fitbit Versa3 Ad
Shop