Thuiswerken thuis sporten

Thuis werken, thuis sporten: zo doe je dat

100% thuiswerken? Dat kan niet. Thuis sporten? Echt niks voor mij. Misschien riep jij dit ook wel. Totdat een virus alles veranderde. De wereld staat op zijn kop. Digitalisering is in de versnelling gegaan. Thuiswerken blijkt geen probleem te zijn. En thuis sporten blijkt een perfecte oplossing. Voor velen. Nog niet voor iedereen. Terwijl beweging zo belangrijk is, juist als je thuis werkt. Hoe krijg je thuis sporten in je thuiswerkroutine geïntegreerd?

Het belang van thuiswerken en bewegen

Door het thuiswerken beweeg je misschien een stuk minder. Daarnaast is de voorraadkast een paar meter bij je vandaan. Het gevolg? We verbranden minder en eten meer. Het resultaat? Meer kilo’s, een lager fitlevel en daardoor een lagere productiviteit en een verminderde gezondheid en weerstand. Precies hetgeen je in deze tijden NIET wilt. Kom dus in beweging en:

  1. Word fitter
  2. Verhoog je productiviteit en creativiteit
  3. Word meer alert
  4. Krijg meer energie
  5. Voel je zelfverzekerder
  6. Vergroot de kans om verleidingen te weerstaan

Lees ook:Hoe voorkom je rugklachten door het thuiswerken

Thuiswerken, thuis sporten. Zo doe je dat

Plan het in

Om thuiswerken tot een succes te maken is een goede planning van belang. Met thuis sporten is dat niet anders. Maak een weekplanning voor je werk en zet daar je sportmomenten in als een vaste afspraak. Die dus net zo belangrijk is als iedere andere afspraak. Zeg je deze afspraak met jezelf af? Dan is de kans groot dat je door een verlaagde creativiteit en productiviteit je weekplanning moet bijstellen. Dit (half) uurtje investering gaat je uiteindelijk dus tijdswinst opleveren.

Bedenk vooraf wat je gaat doen

Oké, je planning is klaar. Om 11 uur staat jouw sportmoment in de agenda. Je hebt alleen nog niet bedacht wat je gaat doen. Als je dat om 11 uur nog moet doen, zal je snel je zin en motivatie verliezen. En doe je uiteindelijk dus niks. Bedenk dus bij het maken van je planning wat je gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Leg dat in de avond of de ochtend alvast klaar. Wil je wandelen? Bedenk alvast waar je heen gaat lopen. Wil je zelf wat oefeningen doen? Schrijf deze oefeningroutine alvast op. Wil je een online thuiswork-out doen? Selecteer je work-out alvast. Zijn er gewichten nodig? Leg deze alvast klaar.

Trek je sportoutfit alvast aan

Zit jij soms ook in je huisbroek achter je laptop? Met je pantoffels aan? Aangezien niemand je ziet als je thuiswerkt, maakt het niet zoveel uit wat je aantrekt. Trek die sportoutfit dus alvast in de ochtend aan. Tijdens de online vergaderingen doe je daar je nette blouse overheen. Is het tijd voor je sportmoment? Gooi die blouse uit en start direct. Om op te warmen kan je daar je eigen feestje van maken door die blouse of top uit te trekken op de song ‘You can leave your hat on’ van Joe Cocker. Dat tovert waarschijnlijk meteen een glimlach op je gezicht. Check voor de zekerheid wel of je al uitgelogd bent van je online vergadering;-)

Drie tips die het verschil voor je week, je leven en je productiviteit gaan maken. Begin er dus meteen mee.

Doe mee met de Gratis Workout Challenge

Wil je niet nadenken over je thuissportmoment? Doe mee met de Gratis Workout Challenge. Doe drie work-outs in één week en plan voor de komende week jouw drie sportmomenten alvast in.

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Gerelateerde artikelen