Geen zin om in december te sporten

Hoe motiveer je jezelf om juist in december te (blijven) sporten?

De statistieken van ons platform geven de laatste weken verontrustende inzichten. Er wordt namelijk veel minder getraind. Onze vriendinnen melden hetzelfde. Ze geven allemaal aan dat november en december lastige maanden zijn om gemotiveerd te blijven. Hoe kun je jezelf nu motiveren om te blijven trainen? Of het sporten juist op te pakken?

Ik begin in januari wel weer

Er wordt dus een stuk minder getraind. De dagen zijn kort. Het is kouder en vaak nat. Als we vragen hoe dat voelt, is het antwoord niet positief. Minder energie, futloos en opgeblazen door alle chocolade pepernoten. Misschien herken je dit wel. Je sport al ergens, maar het lukt deze periode ook niet zo. Je sport nog helemaal niet en voelt je daar eigenlijk niet goed bij. Nu de feestdagen eraan komen denk je misschien: ik begin in januari wel weer. Het duurt echter nog 31 (!) dagen voordat de kerstvakantie voorbij is. Daarbij is het maar 1 dag Sinterklaas en maar 2 dagen kerst.Op die andere 28 dagen heb jij dus geen reden om niet te sporten of jezelf vol te proppen met suikers. Dus je gaat een keuze maken.

Lees ook: Zo krijg je je sportmojo weer terug

Sta bewust stil bij de gevolgen van een ongezonde leefstijl

Je hebt deze maand twee keuzes. Óf je laat een gezonde leefstijl voor wat het is en bent van plan in januari weer te beginnen. Óf je zorgt goed voor jezelf door te (blijven) trainen en 80 procent van de tijd gezond te eten. Ga er nu even voor zitten en visualiseer de gevolgen van elke keuze:

  • Geen energie versus bergen energie
  • Je depri voelen op de sombere dagen versus je goed voelen (door de endorfine die bij trainen vrijkomt)
  • Je bed niet uit kunnen komen versus fris en fruitig je bed uitspringen, zin in de nieuwe dag
  • Je opgeblazen voelen in je mooie kerstoutfit versus je stralend voelen in je kerstjurk (want die trekken we natuurlijk evengoed aan ook al vieren we het dit jaar klein)
  • Je gestrest voelen versus je relaxter en positiever voelen
  • Je futloos voelen versus je het stralende lichtpunt zijn voor je gezin en je omgeving
  • In januari een hele lange weg naar fitheid inslaan versus in januari werken aan een nóg fittere jij
  • In januari nog een paar extra kilo extra af moeten vallen versus in januari alleen de puntjes op de i te hoeven zetten

Waar kies jij voor?

Dus de vraag aan jou is nu: Waar kies jij voor? Maak die keuze nu bewust. Kies je ervoor om in januari te beginnen? Dat is helemaal prima. Sta dan wel achter die keuze en vermoei je omgeving niet met geklaag over al die momenten dat je zondigt of over hoe slecht je je voelt. Het is namelijk jouw bewuste keuze.

Kies je ervoor om in december al te werken aan een fittere jij? Beslis dan vandaag hoe en wanneer je dat gaat doen. Plan je trainingen en beweegmomenten in. Bedenk hoe je wilt eten en wanneer je jezelf toelaat om die 20 procent ongezonde eetmomenten te hebben. En geniet vooral ook van die momenten.

Leuk extraatje als je nu gaat trainen!

Besluit je vandaag om met Studio C Online te gaan trainen? Dan krijg je bij een kwartaal en een jaarlidmaatschap een mooi vormgegeven kalender die loopt van 27 november t/m 24 december. Print deze uit, hang ‘m op je koelkast en vul vol trots zoveel mogelijk gedane work-outs in. Zo zit jij straks stralend en fit aan het kerstdiner.

>> Word nu lid en ontvang een kalender!

Meer over Christina en Heidy

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Gerelateerde artikelen