Trainingsmodus

Hoe kom je in trainingsmodus na de vakantie?

De schoolvakanties zijn in alle delen van het land voorbij. Het is weer tijd voor ritme en regelmaat. Alhoewel er altijd mensen zijn die tijdens de vakantie lekker doortrainen merken we dat de meerderheid ook vakantie neemt van sporten en gezond leven. Zowel de sportschool als ons online workout platform stroomt vol met vrouwen die weer fit willen worden en een aantal vakantiekilo’s kwijt willen raken. Geldt dat voor jou ook? Hier twee tips hoe je snel in de juiste trainingsmodus komt.

Maak van trainen een prioriteit

Je agenda begint alweer vol te stromen. Werk, sociale afspraken, sport/muzieklessen van de kinderen…Daarnaast wil je je huis ook op orde hebben. De dag is om voordat je het weet. Maak jij van sporten geen prioriteit en doe je het als je tijd over hebt? Dan zal het trainen erbij inschieten. Maak van trainen dus een prioriteit en plan het in je agenda zoals je andere afspraken ook inplant. Behandel deze afspraak met jezelf als iedere andere belangrijke afspraak. Sporten zorgt namelijk voor meer ruimte in je hoofd en geeft je energie, waardoor jij productiever en efficiënter bent. Uiteindelijk levert dit je tijdswinst op.

Dus opdracht een voor vandaag: pak je agenda er nu bij en zet daar minimaal twee trainingen per week in voor de komende 4 weken. Of dat nu bij je sportschool is, 2x een rondje hardlopen of tennissen, als het maar twee intensieve beweegmomenten zijn. Weet je niet wat je moet doen? Start dan met de twee trainingen die je van ons krijgt.

Lees ook: ‘Waarom je trainingen variëren goed voor je lichaam is

Zet je wekker een half uur eerder

Hoe zien jouw ochtenden eruit? En hoe beïnvloedt dat de rest van je dag? De meeste succesvolle, productieve, relaxte mensen starten hun dag vroeg. Ze winnen de ochtend. Hoe? Niet door hun e-mail en social media te checken. Niet door het nieuws te kijken. Wat wel? Door tijd te maken voor zichzelf. Door bijvoorbeeld te sporten, te mediteren, en zich voor te bereiden door hun dag in te plannen (wat is echt belangrijk en wat niet?). Ze nemen dus me-time. Voor vrouwen kan dit egoïstisch klinken. Vrouwen hebben namelijk de neiging zichzelf weg te cijferen voor anderen. Herken je dat bij jezelf? Besef je dan dat die me-time in de ochtend er juist voor zorgt dat je veel beter kunt zorgen de rest van de dag.

Als je wel eens door de wekker bent heen geslapen, of de broodtrommel van de kinderen bent vergeten van het aanrecht, weet je er alles van: de dag gehaast en met een vergissing beginnen, beïnvloedt je humeur en je productiviteit. Als je echter vroeg opstaat, heb je een paar stappen voorsprong waardoor jij een meer relaxte en meer productieve dag hebt.

Sta dus vroeger op. Doe dan je training al. Zo hoef je er de rest van de dag niet meer aan te denken en heb je meer energie die dag. Succes gegarandeerd. Daarom hier opdracht twee van vandaag: sta morgen 30 minuten eerder op (en ga vanavond dan ook 30 minuten eerder naar bed) en gebruik dat half uur als echte me-time. Bedenk nu ook alvast wat je dan gaat doen en leg het nodige daarvoor klaar. Je sportoutfit als je wilt sporten. Of een boekje en pen als je je planning wilt maken. Geniet van deze tijd!

We geven twee work-outs weg!

Om de gezonde draad weer op te pakken, geven we twee work-outs weg. Een 30 minuten HIIT work-out en een 30 minuten Strength work-out (de bank work-out, misschien ken je deze al). Ga hier direct naar de work-outs. De work-outs blijven beschikbaar t/m 12 september om jou de stok achter de deur te geven ze ook écht te doen.

Ga naar de work-outs

Wie zitten erachter Studio C Online?

Studio C Online

Christina en Heidy zijn oprichters van het online work-outplatform Studio C Online.

Als werkende moeders weten ze hoe druk het leven kan zijn. Met Studio C Online willen ze het daarom makkelijker maken om sporten in te plannen in je leven, doordat je het gewoon vanuit huis kunt doen.

Ze bieden toffe workouts vol variatie en energie. Christina is een geboren entertainer. Haar energie spat door het beeldscherm heen. We horen vaak: “Door Christina’s enthousiasme is een workout zo voorbij”. “Het is net of Christina bij me in de woonkamer staat”.

Zo hopen ze vrouwen steeds weer te motiveren om te BLIJVEN trainen. Dit is namelijk zó belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor hoe je je mentaal voelt.

Hun studio staat voor variatie, afwisseling en originaliteit. Niet een training is hetzelfde. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit Studio HIIT, Studio Strength en Studio Fire. Dit zijn pittige workouts, waarbij het beter is om deze niet elke dag te doen. Daarnaast heb je de keus uit Studio Barre, Studio Sculpt (dans en aerobics in combi met arm/billen/core), Studio Power Pilates en Studio Stretch & Relax. Dit zijn trainingen van een lagere intensiteit die mooi af te wisselen zijn met de zware trainingen.
En als je een beginner bent, kan je juist heel mooi starten met de lichtere workouts en zo langzaam opbouwen naar de zware trainingen.

Wil jij een variatie van HIIT en Barre proberen? Gewoon in je huis of tuin, wanneer het jou uitkomt? Doe mee met de Gratis Workout Challenge. 5 trainingen in 2 weken. Daarbij ontvang je motiverende mail.

Gerelateerde artikelen