beste stappenteller

Dit zijn de beste stappentellers

Of je nou tienduizend stappen per dag zet, de Nijmeegse Vierdaagse loopt, of voorzichtig een rondje om gaat, met stappentellers krijg je meer inzicht in hoe veel je nou echt beweegt. Santé zet de beste stappentellers van dit moment voor je op een rij.

Wandelcoach Christa Kok plaatste onlangs een berichtje op de Facebook-pagina ‘wandelchallenge’. Ze vroeg naar ervaringen met gratis wandel-apps. Er kwamen zo veel leuke reacties, dat we die lijst gebruikten om de beste stappentellers of wandel-apps van dit moment op ene rijtje te zetten.

Erik Scherder

Er zijn heel veel gratis wandel-apps. Een hele leuke is die van de Hersenstichting. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Gratis voor Apple of Android.

Garmin Fenix 7 solar smartwatch

Oké, toegeven, dit is niet de goedkoopste oplossing, maar wel een fantastisch sporthorloge. Houdt niet alleen je stappen bij, maar ook je hartslag, de route en eigenlik alles wat je wil weten onderweg. wij vinden ‘m een tikje duur, maar we willen er graag voor sparen. Werkt uitstekend samen met Runkeeper.

sporthorloge
Bekijk hier

Komoot, Runkeeper en Samsung Health

Deze drie worden vaak gebruikt door wandelaars. Komoot is vooral handig om wandelingen uit te zetten en routes te volgen, Runkeeper is heel leuk om je wandeling te delen met vrienden of via sociale en Samsung Health wordt meegeleverd met je Samsung telefoon.

Wandel.nl

Ook Strava wordt veel gebruikt, maar omdat we die zelf niet hebben getest, noemen we ‘m hier maar even. Strava heeft wel veel fans. Er is naast een betaalde versie ook een gratis versie. Wandel.nl, een van de grootste wandel communities van Nederland, heeft ook een gratis app, te downloaden in de Apple Store of via Google play. De Wandel.nl-app biedt de mogelijkheid om vanaf iedere gewenste locatie te gaan wandelen en de gelopen kilometers te registreren. De app geeft inzicht in al je wandelstatistieken. Daarnaast word je ook beloond voor jouw wandelprestaties.

Stepler: geld verdienen met wandelen

Deze gratis app wordt begin mei 2023 in Nederland geïntroduceerd. Fantastische app, maar extra leuk is dat je geld kunt verdienen door te lopen. Met Stepler kun je je dagelijkse fysieke activiteiten bijhouden en tegelijkertijd beloningen verdienen voor iedere stap die je zet. Elke stevige wandeling, hardloopsessie of een boswandeling met de hond, elke inspanning wordt omgezet in punten die e kunt inwisselen voor grappige producten, diensten en cadeaubonnen van bekende merken, zoals Nike of Spotify. In Zweden is de app razend populair en wordt ie al door Tine procent van de Zweden gebruikt.

Stepler zelf registreert de stappen die je zet met behulp van een externe stappenteller, zoals Google Fit, Apple Health of FitBit. Leuk weetje: in Zweden is het aantal stappen van de gebruikers hierdoor met gemiddeld 24% toegenomen.

Gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Lees ook: Door dit in je sokken te stoppen krijg je geen blaren

Tekst Santénl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

Activity Tracker - Ivoorwit