lopen zonder blaren

Door dit in je sokken te stoppen krijg je geen last van blaren

Zelfs met perfecte wandelschoenen en speciale sokken, kun je nog blaren krijgen. Maar met deze simpele oplossing loop je voortaan zonder blaren.

Dé oplossing voor wandelaars die snel blaren krijgen blijkt bij de schapen te liggen, zo meldt RTL Nieuws. “Door 100% pure schapenwol in je sokken te stoppen, rondom de plekken waar je normaliter gauw blaren krijgt, voorkom je blaarvorming en verzacht je reeds ontstane blaren. Dit komt omdat het zachte wol van nature wolvet (lanoline) bevat en doordat het transpiratievocht absorbeert maar tegelijkertijd ook ventileert. En dat laatste betekent dus ook dat je niet bang hoeft te zijn voor zweetvoeten.”

Loperswol

Onder de naam loperswol of wandelwol of pelgrimswol kun je zo’n plukje wol makkelijk bestellen. Sommige pedicures verkopen het ook. En dat het werkt, blijkt uit vele verhalen van lopers van de Vierdaagse van Nijmegen of pelgrims. Meestal werkt het het beste om de loperswol direct op de huid te leggen, met een sok eroverheen. Maar geen enkele voet is natuurlijk hetzelfde dus het toepassen is nog een beetje uitproberen.

Krijg je bijvoorbeeld gauw last van blaren tussen je tenen? Dan kun je de wol onder én tussen je tenen wikkelen. Heb je juist eerder last van blaren onder je hak, dan breng je de wol daar aan. Zolang je het maar op de juiste punten aanbrengt en direct tegen je blote voet (in je sok) stopt, en dus niet tussen je sok en je schoen.

Knobbelteen, hielspoor en hallux valgus

De wol blijkt trouwens ook goed te werken tegen hielspoor, hallux valgus en knobbeltenen. Ook als je hoge hakken draagt, nieuwe schoenen hebt of last hebt van likdoorns, wintertenen en andere ongemakken aan je voet kun je schapenwol gebruiken om pijn te verzachten. Ideaal ook om een plukje wol mee te nemen als je naar een feestje gaat op hoge hakken:)

Vierdaagse Nijmegen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn er verschillende mensen die een pluk loperswol in hun rugzak meenemen, zo blijkt. Super handig als je tussen twee blarenposten in ineens last krijgt van een beginnende blaar. Overigens kun je blaren ook voorkomen door vaak te lopen, goede schoenen te kiezen (en je te laten voorlichten bij de aankoop) en door goed op je looptechniek te letten. Al zijn sommige mensen helaas gevoeliger voor blaren dan anderen.

Tekst Santénl, bron: RTL, beeld GettyImages

Zo breng je het aan

Favoriet van de redactie

Loperswol, waarmee je blaren kunt voorkomen (en ook goed tegen likdoorns, hielspoor en andere voet ellende).

loperswol loopwol voetwol lanoline wandel wol wandelen blaren
Bestel hier