sante redactie wandelen

De Santé-redactie over … wandelen

Voor velen is even wandelen nu hét hoogtepunt van de dag. Deze fijne work-out heeft zelfs een enorme sprong in populariteit gemaakt als bewegingsvorm in tijden van corona. Ook de Santé-redactie wandelt er lustig op los.

‘Ik ben geen slecht weer wandelaar’

Wandelen Ilse

Ilse (frontend designer digital): “Ik heb niet het idee dat ik meer of minder ben gaan bewegen sinds iedereen thuis moet werken. Ik werkte sowieso al voor 88 procent vanuit huis, dus voor mij is er niet heel veel veranderd. Aangezien ik in het buitengebied van een dorp woon, heb ik ook geen last van een opgesloten gevoel. Op 300 meter van mijn huis ligt het nationaal park Dwingelderveld en op enkele kilometers ligt het Drents Friese Wold. Dus als het even uitkomt en het is lekker wandelweer (ben geen slecht weer wandelaar ;-)), wandel ik hier graag een rondje met mijn gezin. Of pakken we de fiets om een rondje over de hei en door de bossen te fietsen. Aangezien we hier niet nog niet zo heel lang wonen, zijn er nog genoeg wandelroutes en fietspaden te ontdekken.”

Lees ook:Met deze apps wordt wandelen nog leuker

‘Haat-liefde verhouding met wandelen’

Wandelen Alexandra

Alexandra (art-director): “Ik heb een haat-liefde verhouding met wandelen. Het gaat me te traag en kost erg veel tijd, maar levert ook ruimte en rust op in mijn hoofd. Gedurende deze coronatijd probeer ik de ene dag 5 km te wandelen en de andere dag te hardlopen. Soms gaat me dit makkelijk af en de andere week is het een ‘drama’.

In mijn omgeving heb ik vrij veel keuze uit verschillende wandelgebieden. Prachtige bossen vol met vennen, Kampina, Drunense Duinen, ze liggen bijna in mijn achtertuin. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je beweegt en naar buiten gaat. Dit levert je weer een frisse kijk op de dag en je relativeert een hoop kleine irritaties.”

‘Hét hoogtepunt van de dag’

Wandelen Chantal

Chantal (online redacteur): “Voordat corona er was, wandelde ik twee keer per week: op woensdag en vrijdag, lekker in de vroege ochtend. Maar ik moet zeggen, dat deed ik alleen als het mooi weer was. Na corona ben ik een stuk vaker gaan wandelen. Oók als het slecht weer was. Ik moet gewoon naar buiten, anders word ik gek. Ik zit al de hele dag in mijn hok en dan voelt een wandeling echt als een bevrijding, een uitje, of liever: het hoogtepunt van weer zo’n monotone dag. Ik vind het heerlijk om een rondje langs het meer, over de dijk of in de buurt te maken. Het liefst ga ik aan het einde van de werkdag/rond etenstijd. Is het lekker rustig.”

6x de mooiste wandelroutes

Op zoek naar mooie wandelroutes? In het maart-nummer van Santé kun je 6 fantastische wandelroutes vinden. Echte wandelliefhebbers vertellen waarom ze zo’n fan zijn van hun favoriete route.

Gerelateerde artikelen