Herfstwandeling

5 mooie herfstwandelingen in Nederland

Er gaat niets boven een fijne herfstwandeling. Even je hoofd leegmaken terwijl de omgeving er vaak ook nog eens prachtig uitziet. We zetten een aantal mooie wandelingen in Nederland op een rijtje.

1. Zuid-Limburg

Limburg is dé plek om een herfstwandeling te maken. Deze route brengt je langs allerlei mooie kastelen die je in het gebied vindt in combinatie met prachtige natuur. Uitgewandeld? Dan kun je heerlijk koffiedrinken in het gezellige Valkenburg.

Naar de route

2. Noord-Brabant

Ben je fan van water tijdens je wandeling? Dan ben je bij deze wandeling aan het juiste adres. De route van ruim negen kilometer brengt je langs verschillende vennen in het natuurgebied in Oisterwijk. Ga je ’s ochtends al vroeg op pad? De wandelroute is prachtig met de opkomende zon en de optrekkende mist.

Naar de route

3. Zuid-Kennemerland

De duinen zijn altijd mooi, maar in de herfst nóg iets mooier. Dan is de rust teruggekeerd en zorgen de herfstkleuren en de felgekleurde bessen voor een prachtig landschap.

Naar de route

Lees ook: 4 redenen om je te verheugen op de herfst

4. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van Friesland en Drenthe strekt zich een prachtig natuurgebied uit: het Drents-Friese Wold. Deze wandeling gaat door het bos, maar ook over heide en langs een landgoed. Onderweg is er genoeg te zien en te beleven, vooral wanneer de herfstkleuren volop aanwezig zijn.

Naar de route

5. Doetinchem, Gelderland

Volgens natuurmonumenten blijven de omgevallen bomen hier liggen. Dé plek voor schimmels om te gaan groeien. Klinkt misschien niet zo lekker, maar dat zorgt er wel voor dat je tijdens deze wandeltocht heel veel paddenstoelen tegenkomt. Trek goede schoenen aan want er zitten hoogteverschillen in het gebied.

Naar de route

Bron: ANWB, Natuurmonumenten, Visit Zuid-Limburg
Foto: Getty Images

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lopen zonder blaren