Afvallen Zwangerschap

Afvallen na de zwangerschap: zo doe je dat

Zwanger zijn en een kindje krijgen is iets heel moois. Ben je eraan toe na de zwangerschap weer wat kilo’s kwijt te raken? Dan kunnen deze tips je misschien helpen.

Allereerst geldt natuurlijk: ga weer sporten wanneer je er zelf klaar voor bent. En doe het vooral omdat je het zelf graag wilt en niet omdat je denkt dat anderen het van je verwachten.

Verschillende kilo’s

Na je zwangerschap zit je vaak wat losser in je vel en ben je wat aangekomen. Helemaal logisch natuurlijk, want je hebt een kindje gedragen. Een normale toename van je gewicht ligt ongeveer tussen de tien en veertien kilo. Dat ligt aan de borstvoeding, maar ook natuurlijk aan het kindje, het vruchtwater en de placenta. Toch hebben sommige vrouwen nog extra kilo’s verzameld. Bijvoorbeeld doordat ze door de stress of hormonen zijn gaan eten voor twee personen. Die kilo’s blijven na de bevalling dan ook achter op je lichaam.

Lees ook: 5 dingen die je wil weten over seks na je zwangerschap

Rustig opbouwen

Wie weet sta je te popelen om weer te mogen sporten of moet je jezelf van de bank slepen. Hoe dan ook, er wordt aangeraden om weer te gaan sporten vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling. En de boodschap is dan: bouw het rustig op. Wil je toch al wat beweging nadat je bevallen bent? Begin dan met een rondje lopen door het huis en als het lukt door de buurt. En richt je op je ademhaling. Bedenk je goed dat je lichaam niet meteen de oude hoeft en kan zijn.

Afvallen na je zwangerschap

  • Blijf goed bewegen door te wandelen of te fietsen (als dat lukt). Ga bijvoorbeeld rondjes met de kinderwagen door de buurt.
  • Je zit en ligt in het begin misschien veel, zorg daarom goed op je voeding. Eet geen verzadigde vetten, maar wel voldoende vezels. Probeer eetbuiten te vermijden en eet kleine porties.
  • Drink voldoende water. Dat zorgt voor minder honger én voor een betere stofwisseling.
  • Kies voor gezonde snacks.

Favoriet van de redactie

Deze veelzijdige yoga bal van Rockerz Fitness is er niet alleen voor yoga, want het is ook een fitness bal, gym bal en een pilates bal. De bal wordt namelijk ook veel gebruikt voor fitness- en pilates oefeningen, zowel thuis als in de sportschool. Doordat de bal op veel manieren inzetbaar is, kan je er je buik, benen, billen, armen en rug uitstekend mee trainen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES