4 nieuwe NS-wandelingen

4 mooie NS-wandelingen

Zou je meer willen wandelen, maar heb je geen idee waar? Er zijn vier nieuwe NS-wandelingen, waarbij je – heel handig – van en naar een station wandelt.

Waterlinie Culemborg: Houten Castellum – Culemborg, 13,5 of 17 km.
Een wandeling langs forten, sluizen, bunkers en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Via vlonders door het Verdronken Bos loop je door naar de Lek. In het voorjaar of de zomer kun je met de Liniepont de Lek oversteken of struinen door de uiterwaarden.

Limburgs Plateau: Spaubeek – Sittard, 6, 5, 8 of 11 km.
Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap met her en der verspreid liggende kleine dorpen en kapelletjes. Je eindigt in het centrum van Sittard waar je de culturele bezienswaardigheden kunt bekijken als je geïnteresseerd bent.

Lees ook: lopen zonder blaren

Hierdense Poort: Nunspeet – Harderwijk, 10, 12 of 20 km.
Tussen Nunspeet en Harderwijk ligt een afwisselend gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Door dichte bossen, langs heidevelden en dwars over het uitgestrekte Hulshorsterzand. Via landgoed De Essenburgh en molen De Hoop bereik je de Vischpoort, waarachter het historische centrum van Harderwijk ligt.

Eiland van Dordrecht: Dordrecht Stadspolders – Dordrecht, 10 km.
Deze wandeling laat je kennismaken met het oude stadshart van Dordrecht. Je start in het groen en overal is water: rivieren, grachten, havens.

Tekst en beeld: Wandelnet/Ad Snelderwaard

Ken je deze leuke NS wandeling in de Kennemerduinen al?

Populair bij de redactie

Of je nou het Pieterpad, de Vierdaagse of een ns dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lopen Zonder Blaren