Dance Workout 2100x1440

3 work-outs waarbij je vergeet dat je sport

Hoe lekker is het als je zó op kunt gaan in je training, dat je niet eens meer doorhebt dat je eigenlijk calorieën verbrandt? Probeer deze feel good work-outs.

Hoewel we dit intuïtief al weten, onderzochten Amerikaanse onderzoekers dat bepaalde bewegingen universeel vreugde oproepen bij mensen. Bewegingen als jezelf groot maken (door je armen te strekken, bijvoorbeeld), heen en weeg wiegen, schudden en springen zijn daar voorbeelden van. Het maken van een dansje of het doen van een zonnegroet heeft, ondanks dat het niet per se als een work-out voelt, wel degelijk grote impact op hoe je je voelt.

Dance work-out

Dance work-outs zijn een fitnessgenre an sich op YouTube: een instructeur doet een dansroutine en jij doet ‘m na. Dance work-outs zijn er in alle soorten en maten. Van latin tot musicalhits en van Zumba tot ballet. Het leuke eraan is dat je er niks voor nodig hebt, behalve wat ruimte en goede zin. YouTuber KyraPro heeft veel verschillende routines.

Sddefault
\

Bounce fitness

Voor deze work-out heb je een mini-trampoline nodig. Alleen het op en neer springen op een trampoline zorgt al voor good vibes, maar het feit bounce fitness je lichaam sculpt op een manier die je gewrichten veel minder belast, maakt het écht de moeite waard.

Maxresdefault

Restorative yoga

Een work-out draait niet altijd om intensiteit, uitgeput raken en zwaar belasten. Een doet kan ook je zenuwstelsel resetten zijn, waarbij je je ademhaling op orde krijgt en gewoon relaxt. Ook belangrijk! Restorative yoga is precies dat: ontspannen bewust worden van je lijf zodat je weer klaar bent voor de volgende piek in energie.

Maxresdefault 1

Tip van de redactie

Holi yogamat
Yogamat Sante1
Bestel hier