Itching Arm 1000x1440

3 natuurlijke tips tegen de jeuk van een insectenbeet

Het is zomer. En dat betekent: meer insecten. Sommige van die beestjes kunnen lelijk prikken en steken. Heb je erge last van de jeuk, dan kun je dit eens proberen.

Bij de een pakt zo’n beet wat heftiger uit dan bij de ander, maar een rode plek, dikke schijf of flink jeukend bultje kennen we bijna allemaal wel. Wil je niet direct aan de pillen en laat je je huisarts ook liever met rust voor zoiets, probeer dan deze huis-tuin-en-keuken-oplossingen eens!

Lees ook: ‘Wat te doen tegen jeuk door een brandnetelsteek?

Koude lap

Simpel en doeltreffend: maak een katoenen theedoek of andere lap even nat met koud water en leg het over de jeukende beet of bult. Verkoeling werkt heerlijk op een insectenbeet en is natuurlijk extra lekker op een warme zomerdag.

Azijn

Bij een muggenbult kan een heel klein beetje azijn erop deppen al helpen. Zaak is dan wel dat je niet al flink gekrabd hebt aan de bult, dan is azijn namelijk prikkend.

Bananenschil

Raar, maar waar. De binnenkant van een bananenschil kan ook helpen om de jeuk van een insectenbeet te verzachten. Dus gooi de schil na het eten van de gele knapperd nog even niet in de gft-kliko, maar leg ‘m met de binnenkant op de beet.

Tip van de redactie

Kobo Sage e-reader

Gerelateerde artikelen