mantra's

3 Mantra’s die je motiveren om wél te gaan sporten

Geen puf om je in het zweet te werken? Deze magische mantra’s blazen elk excuus om de sportjoker in te zetten omver.

1: HET EXCUUS: ik boek toch geen resultaat
DE MANTRA: positiviteit is vooruitgang

Oké, het klopt dat je morgen geen zichtbaar verschil ziet als je vandaag een rondje gaat hardlopen. Maar: je voelt je wel direct beter. Vandaag dan, want morgen en overmorgen komt de spierpijn. Probeer dit positief te zien. Je spieren branden, je lichaam verandert. Je boekt langzaam vooruitgang. Het duurt gemiddeld vier weken voordat je je lichaam ziet veranderen. Na zo’n acht weken zien je vrienden en familie het verschil en twaalf weken na de start de rest van je omgeving. Dit is een motiverende manier om jezelf eraan te herinneren dat je niet van de ene op de andere dag verschil ziet. Denk daaraan als je de neiging hebt om de handdoek in de ring te mikken. Want als je dat doet, kun je daarna weer helemaal opnieuw beginnen.

2: HET EXCUUS: ik weet niet waar ik moet beginnen
DE MANTRA: verandering brengt verandering

Ruil je broodje kroket in voor een salade en de auto voor je fiets. Elk stapje is er een. Elke kleine aanpassing kan je levensstijl veranderen. Wandel eens een rondje in de buurt en zoek continu naar een andere, iets langere route. Start je met hardlopen? Begin met een schema voor beginners en groei langzaam naar hogere niveaus. Dit geldt ook voor je fitnesstraining. Blijf niet wekenlang dezelfde (online) work-out volgen. Verzwaar je oefeningen en gewichten. Daag jezelf continu uit. Verander je leefstijl beetje bij beetje en verander zelf.

Lees ook: ‘7 Tekenen dat jouw fitnessroutine werkt’

3: HET EXCUUS: ik netflix liever thuis in joggingbroek
DE MANTRA: zie jezelf in de toekomst

Herken jij die strijd tussen je huidige zelf en je toekomstige zelf? Je huidige zelf is nu aanwezig, werkt handenvol chips weg en netflixt. Je toekomstige zelf wil dit eigenlijk helemaal niet. Die wil er slank, fit en gezond uitzien, vijf kilometer kunnen hardlopen en je billen rond squatten. Wil je je huidige minder fitte zelf van de bank krijgen? Stel je dan nu eens voor hoe je leven en jij eruit zouden kunnen zien als je fit wordt. Hoe wil je dat je toekomstige zelf eruitziet? Zie jezelf in dit toekomstbeeld. Schrijf het desnoods op papier. Ga eens voor de spiegel staan en spreek je doelen uit. Dan komt je huidige zelf een stuk makkelijker in actie. Voordeel: die joggingbroek heb je al aan.

Tekst Santé Magazine, beeld: Getty Images

Tip van de redactie

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Fitbit Versa

Fitbit Versa

Smartwatch dames - Peach