verzekering

Zorgeloos wonen: het kiezen van de juiste verzekeringspolis 

Het uitzoeken van de juiste soort verzekering is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer. Of tijd vrijmaken voor het uitzoeken van een verzekering is misschien iets waar je minder zin in hebt. Toch is het een echte must om de juiste verzekeringspolis met de grootste zorg te kiezen.

Het kan je aardig wat kosten besparen op maandbasis en je weet zeker dat je écht bent verzekerd voor wat je nodig hebt. We helpen je alvast op weg met een paar handige tips, zoals een woning verzekeren bij Allianz Direct

Stem het type verzekeringspolis af op het type huishouden 

Breng als eerste je eigen huishouden goed in kaart en wat er zoal nodig is. Woon je in je eentje, samen met je partner of komt er bijvoorbeeld een kleintje aan later dit jaar? Door eventuele wijzigingen in de gezinssamenstelling op tijd door te geven, weet je altijd zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan op het moment dat er sprake is van schade in of rondom het huis. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles als je een verzekering, zoals een opstalverzekering van Allianz Direct, hebt afgesloten. 

Zijn er veranderingen gaande geweest, bijvoorbeeld een verhuizing? 

Maar het kan ook zomaar zo zijn dat er in de afgelopen tijd een aantal veranderingen gaande zijn geweest. Misschien ben je naar een nieuwe woning verhuisd. Je hebt je eerste of tweede kindje gekregen. Of er is een flinke aanbouw aan de woning gekomen, waardoor je ineens extra waardevolle inboedel hebt gekregen. Om wat voor wijzigingen het ook gaat, check altijd even met je verzekeraar of dit invloed heeft op de polis en of je eventueel over moet stappen naar een andere polis. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Ga altijd voor de beste deal door verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken 

En het is ook meer dan begrijpelijk dat je verschillende verzekeraars met elkaar wilt vergelijken vanwege het tarief. Je wilt immers altijd het meest voordelige bedrag betalen en jezelf niet verzekeren voor dingen die je eigenlijk nooit gebruikt. Gelukkig kan het vergelijken van verschillende verzekeraars erg makkelijk online. En het afsluiten van een polis voor een nieuwe verzekering? Dat doe je ook in slechts een paar stappen online. Snel en efficiënt, dus! Makkelijker kan het eigenlijk niet, toch? 

Dit is een externe bijdrage