volume

Zó krijg je meer volume in je lange haar

Heb je lang haar dat futloos langs je gezicht hangt? Dan is het hoog tijd voor wat volume! Creëer deze zomer een va-va-voom kapsel met behulp van de onderstaande tips. Met slechts een paar simpele trucjes krijgt jouw haar al een volumineuze uitstraling. Of je nou gaat voor een bos glamoureuze krullen of een nonchalante beach look.

1. Was je haren niet te vaak

Het is aantrekkelijk om iedere dag je haren te wassen voor een fris en schoon resultaat. Maar wist je dat het veel beter is om je haren slechts één tot twee keer per week te wassen met shampoo? Wanneer je het te vaak wast, zal het haar sneller vet en dus sneller futloos worden. Tussendoor kun je je haren gewoon wassen met water en eventueel opfrissen met wat droogshampoo. Het is daarnaast erg belangrijk om je conditioner enkel te gebruiken voor de haarpunten en dus niet in de haaraanzet te smeren.

2. Föhn je haar ondersteboven droog

Ga ondersteboven hangen wanneer je je haren föhnt. Op deze manier breng je vanaf de haarwortel meer volume in het haar. Als je krullen hebt, is het handig om gebruik te maken van een föhn met diffuser. Hiermee kun je het haar als het ware in de krul ‘kneden’.

3. Maak gebruik van een krulborstel

Krijg je niet het gewenste effect met een normale föhn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een krulborstel. Met zo’n föhnborstel verwijder je klitten, breng je volume in het haar en kun je prachtige krullen creëren. Gebruik krulborstels bij voorkeur op handdoekdroog haar. Zo is het effect optimaal en zal je haar minder snel afbreken.

4. Draag de scheiding aan de andere kant

Na verloop van tijd gaat de scheiding in je haren plat liggen. Het kan daarom helpen om regelmatig af te wisselen. Gooi je haren eens de andere kant op en zie direct het resultaat. De haaraanzet krijgt meer volume en je geniet tegelijkertijd van een nieuwe look. 

5. Gebruik droogshampoo of babypoeder

Met droogshampoo maak je de haaraanzet wat stugger en creëer je eenvoudig meer volume. Wanneer je geen droogshampoo in huis hebt, kun je ook gebruik maken van babypoeder. Dit werkt net zo goed! Strooi een beetje babypoeder op de haaraanzet en masseer het goed in. 

6. Toupeer bij de haaraanzet

Natuurlijk kun je het haar ook nog een beetje touperen voor een volumeboost. Kijk wel eerst een goede tutorial of vraag je kapper om advies om te voorkomen dat je het haar beschadigt!

Dit is een externe seo-bijdrage