Koelbox 1000x1440

Zo blijft je koelbox langer koel

Met deze simpele trucs blijft jouw koelbox langer koud.

Als je op pad gaat met je koelbox, wil je dat alles zo lang mogelijk koud blijft. Deze koelbox hacks zorgen ervoor dat je straks niet met tegenzin aan een lauw blikje cola zit te nippen.

Gebruik een koele box

First things first: wanneer je een koelbox gebruikt, is het belangrijk dat alle elementen zo koud mogelijk zijn. Ook de koeler zelf. Mocht je een koeltasje gebruiken, leg deze dan in de vriezer een avond van tevoren. Een grotere box kun je vullen met ijs, zodat deze alvast koel kan worden. Zorg dat alle producten die je vervolgens erin doet goed koud zijn.

Experimenteer met ijsblokken

Je kunt natuurlijk gaan voor een zak vierkante ijsblokjes uit de supermarkt, maar grote ijsblokken houden je koelbox langer koel. Ondanks dat ze groter zijn en dus meer ruimte innemen, zijn ze een stuk effectiever. Een groot ijsblok kun je zelf maken door een leeg melkpak met water te vullen (niet tot de rand).

Haal het gesmolten water eruit

Je zou het niet verwachten, maar het koele smeltwater in je koelbox houdt ‘m niet langer koud. Het zorgt er juist voor dat ijs sneller smelt. Haal daarom het smeltwater uit de koeler.

Tip van de redactie

Polarbox koelbox

Polarbox Ad
Shop Polarbox