Plant

Wat zijn de beste grote kamerplanten? 

Als het om kamerplanten gaat , kan groter zeker beter. Wie houdt er niet van om een ​​weelderige, groene plant als middelpunt van een kamer te hebben? Ze zijn niet alleen mooi, maar ze kunnen lege muren en lastige hoekjes opvullen en wat leven brengen in een verder saaie kamer.

Misschien zijn je groene vingers niet de beste, of heb je gewoon geen tijd om voor een heleboel verschillende, kleine plantjes in je huis te zorgen. Wat de reden ook is, hier zijn grote planten die er zeker geweldig uit zullen zien in jouw ruimte.

Monstera deliciosa 

Bekend om zijn gefenestreerde (of geperforeerde) bladeren, is de monstera deliciosa een bossige, tropische kamerplant. Het groeit snel in fel licht en vochtige (maar niet kletsnatte) grond. Bovendien is het gemakkelijk te verspreiden en te delen met vrienden. Knip gewoon aan de basis van de plant, zorg ervoor dat er minstens één knoop is, en plaats hem in water totdat er wortels ontstaan.

Majesty-palm

Je huis vullen met heldere bladeren is een manier om een ​​statement te maken. Majesty-palmen zijn niet alleen weelderig en vol, maar ze zijn ook vrij gemakkelijk te verzorgen. Ze kunnen overleven bij weinig licht, maar ze gedijen goed bij fel indirect licht. Zorg er wel voor dat je de grond tijdens de lente- en zomermaanden vochtig houdt. Vanwege zijn dunne bladeren is dit een plant die van vocht houdt, dus overweeg om een ​​luchtbevochtiger of spuitfles in de buurt te houden.

Parapluplant

Deze plant, genoemd naar zijn grote, paraplu-achtige bladeren, zal in vrijwel elke omgeving groot en trots worden. Zorg er wel voor dat het voldoende tijd heeft om uit te drogen tussen de gietbeurten, anders is de plant vatbaar voor wortelrot. Hoewel je misschien kleine versies van deze plant in je plaatselijke winkel ziet, kunnen sommige binnenshuis wel 3 meter hoog worden.

Paradijsvogelplant

Deze verheven schoonheden staan ​​schijnbaar op ieders plantenverlanglijstje. Paradijsvogelplanten kunnen binnenshuis meer dan 1,80 meter hoog worden als ze onder de juiste omstandigheden worden gehouden. Ze gedijen in fel direct licht, waardoor ze perfect zijn voor ramen op het zuiden of westen.

Bananenplant

De bananenplant wordt vaak verward met een paradijsvogelplant. Hoewel de twee erg op elkaar lijken, hebben ze verschillende zorg nodig. In tegenstelling tot paradijsvogelplanten zijn deze planten bossiger en zullen ze bladeren helemaal tot aan de stengel laten groeien, niet slechts één per arm. Om ze gelukkig te houden, plaats je ze in een gebied dat in de volle zon staat. Als het gaat om water geven, probeer dan te voorkomen dat het droog wordt. Gelijkmatig vochtige grond houdt deze gelukkig en gezond.

Yuccaplant

Inheems in de woestijn, is de yuccaplant gewend aan barre omstandigheden met weinig water. Als de dag van water geven aanbreekt, zorg er dan voor dat je de pot volledig laat leeglopen en de plant niet in het water laat staan. Deze woestijnbewoner is vrij gevoelig voor wortelrot. Het vereist ook een behoorlijke hoeveelheid zonlicht om groot en lang te worden. Het kan echter omstandigheden met weinig licht overleven.

Dit is een partnerbijdrage