Untitled Design 72

Waarom je longen schone lucht verdienen

Elk jaar kom je als herboren terug van je vakantie op hoogte met je gezin. Daarnaast sla je de wintersportvakantie het liefst geen enkel jaar over. Heerlijk in de Zwitserse of Oostenrijkse Alpen en dan het liefst zo hoog mogelijk. Actief op de ski’s of heerlijk zonnebaden in een maagdelijk ondergesneeuwde witte alpenweide. Daar kan niets tegenop. Het is de perfecte break uit je hectische leven, waarin je gezin, gezondheid en carrière bovenaan je prioriteitenlijstje staan.

In dat hectische leven speelt gezondheid een belangrijke rol. Als moderne werkende man of vrouw, hou je heel wat ballen tegelijk in de lucht. Schone lucht welteverstaan. Vooral na een vakantie in hogere sferen merk je hoe belangrijk het is om heerlijke schone lucht in te ademen. Je krijgt er een flinke energieboost van.

Jeanne D’arc

Zowel op het werk, thuis als op school ben jij de voorvechter van de frisse lucht. Je staat op de barricaden en vecht voor een eerlijk en schoon leefklimaat. Ze noemen jou de Jeanne D’arc van de schone lucht. Dat recht op een vrije adem zal je te zwaard en te vuur verdedigen.

Werk

Na de vakantie viel het je meteen weer op dat het werkklimaat op kantoor beslist niet optimaal is. Aan het begin van de week tijdens werkoverleg gooi je meteen in de groep dat je moeite hebt de wisselvallige temperaturen en de bedompte atmosfeer op je werkplek. Daar is je chef het mee eens. Want werk je in een prettige en goed geventileerde omgeving dan neemt het werkplezier toe en ook de prestaties zullen een stijgende lijn laten zien. Gelukkig blijft het niet bij woorden maar worden er meteen maatregelen genomen. De technische dienst schakelt een expert in om periodiek luchtmetingen uit te laten voeren.

School

Schone lucht is dus echt je stokpaardje. Daar heb je in het verleden de nodige aandacht aan besteed als vertegenwoordiger van de ouderraad. Ooit waren er vergevorderde plannen om voor zowel de openbare als de christelijke basisscholen op een nieuwe locatie in een nieuw gebouw samen op te trekken. Als betrokken ouder van twee kinderen op de basisschool dook je eens flink in de bestemmingsplannen van de betreffende omgeving waar de nieuwe school gebouwd zou worden. De schrik sloeg je om het hart toen bleek dat op een steenworp van een drukke snelweg was. De directie van de school nam op jouw advies een expert in de arm om een luchtmeting op de geplande locatie uit te voeren. Het bleek dat een nieuw te bouwen school op deze plek niet voldeed aan de eisen van een gezond schoolklimaat. Het zou zeker niet bijdragen om kinderen optimaal te kunnen laten spelen en leren. Uiteindelijk werd een nieuwe plek gevonden waar onlangs de nieuwe basisschool officieel werd geopend. Met recht een feestelijke gebeurtenis waar jij een essentieel steentje aan bij hebt gedragen. Je eigen kinderen zitten inmiddels op het voortgezet onderwijs.

Ambassadeur

Terugdenkend aan alle inspanning die je hebt geleverd als ambassadeur van de frisse lucht kun je tevreden zijn met wat je hebt gerealiseerd. Op je veranda zittend besef je dat vrij kunnen ademen niet vanzelfsprekend is en geniet je er des te meer van.

DIT IS EEN EXTERNE BIJDRAGE