Carriere

Vijf tekenen dat het tijd is voor een nieuwe stap in je carrière

Denk je erover om van loopbaan te veranderen? Het is tijd om je passie te vinden en daar je werk van te maken! Elke dag heen en weer sjokkend naar hetzelfde kantoor, het kantoor dat je het afgelopen jaar ongelukkig heeft gemaakt en geen tekenen van verandering of verbetering vertoont.

Je wilt daarom graag gaan solliciteren voor een andere baan, waarbij jezelf optimaal presenteren natuurlijk van groot belang is. Maar hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe stap in je carrière? Aan de hand van de onderstaande tekenen natuurlijk!

Je baan heeft invloed op je zelfrespect

Als je aan jezelf begint te twijfelen en aan het werk dat je doet, dan moet er iets ingrijpends veranderen in je werkomgeving. In een baan of carrière blijven waardoor je je als persoon slecht voelt, zal het nooit waard zijn, ongeacht het loon of de voordelen. Geen voordeel is het waard om op jezelf neer te strijken. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je emotionele welzijn op de lange termijn en maakt het voltooien van de kleinste taak onmogelijk. Een bevredigende carrière zou een boost moeten zijn voor je zelfvertrouwen en zelfrespect, niet het tegenovergestelde daarvan.

Je verveelt je alleen maar

Niemand verwacht elke dag de hele dag gefascineerd te zijn op het werk. We hebben allemaal dagen dat we de energie en het enthousiasme missen om aan de top van ons kunnen te zijn, maar dit zou zeker niet alledaags moeten zijn. We vinden één bepaalde taak misschien vervelend, maar als we onze hele baan, werkgever of zelfs carrière saai vinden, is het tijd voor verandering. Een afnemend energieniveau kan ook een teken zijn dat er iets niet klopt en dat je werkvariabelen een opschudding nodig hebben.

Je lichaam zegt dat het genoeg is

Krijg je ‘de zondagnachtvrees’? Als dat het geval is dan is het waarschijnlijk beter om te stoppen met je huidige baan. Het is geen toeval dat deze zondagavond-specifieke angstaanvallen komen wanneer ze komen; je lichaam vertelt je dat het weet wat er maandag gaat gebeuren en het is er niet blij mee. Hoofdpijn, spanning in je spieren en migraine zijn allemaal signalen van je lichaam dat je een verkeerde stap in je loopbaan hebt gemaakt. Probeer dit zo snel mogelijk op te lossen door te zorgen voor een verandering in je carrière. 

Je droomt van een andere carrière

Als je je tijd aan je bureau doorbrengt, je haar om je vinger draait, banen googelt, interessante bedrijven in je browser plaatst en je weemoedig afvraagt ​​hoe het zou zijn om vanuit je bed of de co-working-ruimte van een vriend te werken, dan je moet je baan opzeggen en een carrière inslaan die je interesseert. “Uitgestelde hoop maakt het hart ziek” is niet voor niets een bekend gezegde! Luister naar je hart en breng veranderingen aan in je carrière om je gelukkig te maken. 

Je bent jaloers op banen van anderen

Gevoelens van jaloezie ten opzichte van de banen, carrières of werkculturen van vrienden of familie kunnen een belangrijk richtinggevend signaal zijn dat je iets anders wilt doen, ergens anders. In plaats van jaloezie af te doen als iets slechts, probeer te analyseren waarom je je zo voelt. Is het de functie waar je jaloers op bent of de motiverende bedrijfscultuur? Is het de flexibiliteit van hun rol of de creativiteit? Als je erover nadenkt, probeer dan zo eerlijk mogelijk tegen jezelf te zijn: het kan een heel praktische manier zijn om precies te bepalen waar je naartoe wilt met je eigen carrière. 

Dit is een externe (seo) bijdrage