Voorjaarsschoonmaak 1

Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

Voor de meesten is het voorjaar het moment om het huis eens stevig onder handen te nemen. Voor velen is het ieder jaar een vanzelfsprekendheid om het huis van boven naar beneden grondig schoon te maken. De meubels van de bank en poetsen maar! Wanneer je aan de slag gaat, is het dus verstandig dit gestructureerd te doen. Maak voor jezelf een checklist en duidelijke planning waar je het eerste mee begint. Zo voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet en heb je inzichtelijk wat je allemaal nog moet doen.

Samen

Niet iedereen vindt het even leuk om schoon te maken, toch is het wel een noodzakelijk kwaad. Want je zult merken, dat wanneer je alles klaar hebt je een voldaan gevoel hebt. Wil je het zo efficiënt mogelijk doen, dan is het goed het met z’n tweeën te doen. Je werkt dan niet alleen sneller, maar is het ook een stuk gezelliger. Zorg er alleen wel voor, dat wanneer je met meerdere personen aan het poetsen gaat, je een duidelijke verdeling maakt voor wie wat moet doen. Het is niet handig, dat wanneer jullie tegelijk de vloer egaliseren je elkaar in de wegloopt. Het is dus verstandig dat jullie om elkaar heen werken. Het maken van een duidelijke planning is dus essentieel.

Opruimen

Voordat je begint met de daadwerkelijke poetsen, is het belangrijk je huis eerst goed op te ruimen. Met opruimen bedoelen alle overbodige spulletjes die je vaak overal in huis hebt liggen. Het speelgoed van de kinderen wat verspreid ligt over je gietvloer, maar ook de accessoires die in de vensterbank en op de tafel staan kun je beter vast aan de kant zetten. Zo kun je eenvoudig en snel overal bij. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt te werk kunt gaan. Vergeet daarnaast ook niet kleinmeubelen zoals tafeltjes, maar ook je kleed uit de kamer te verwijderen. Door dit stapsgewijs te doen, zal je merken dat je er vanzelf plezier in krijgt, omdat je lekker kunt doorwerken. Wanneer je met meerderen aan het werk gaat, dan is het verstandig beide op een andere verdieping aan de slag te gaan. Zo loop je elkaar niet in de weg en kun je lekker aan de slag.

Keuken

Naast het schoonmaken van je epoxy giethars en de plinten, kan ook je keuken wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Normaliter maken we na iedere kookbeurt vaak onze aanrecht met een doekje schoon. De hoekjes worden hierbij nog wel eens vergeten, eveneens als onze afzuigkap. Tijdens een grondige poetsbeurt van onze keuken is het dus verstandig om alle apparatuur voor zowel mogelijk van het aanrecht te verwijderen en ook de hoekjes een grondig met een sopje en spons schoon te maken. Wanneer je toch bezig bent, neem dan ook direct je roosters van je afzuiger mee. Je zult namelijk verstelt staan hoeveel vuil hier gedurende de afgelopen maanden of zelfs jaren is achtergebleven. Heb je tijd over, haal dan ook direct al je kasten leeg, dan heb jij direct je hele keuken grondig schoon.

Dit is een externe (seo) bijdragre