Fit Thuis Wereken

Tips om fit thuis te werken

Werken vanuit huis wordt steeds meer de norm. Toch ervaren veel mensen problemen zoals weinig concentratie, een zere nek en een verkeerde zithouding tijdens een thuiswerkdag. Tijd om hier verandering in te brengen! Met de onderstaande tips blijf jij namelijk fit wanneer je thuis werkt. Lees je mee?

Tip 1: Maak een wandeling aan het begin van de dag

In plaats van dat je de werkdag start met het openen van jouw laptop, kun je de dag beginnen met een ommetje. Loop minimaal een kwartiertje rond en zorg ervoor dat je wat zonnestralen en frisse lucht meepakt. Dit is namelijk ontzettend goed voor jouw lichaam en zo ga jij fit de werkdag in. Wanneer je liever niet wil wandelen, is een stukje fietsen ook een prima alternatief.

Tip 2: Investeer in goede kantoormeubelen

Veel mensen werken vanuit het bed of de bank. Dit is een absolute no go mocht je fitter willen worden tijdens het thuiswerken. Vanuit het bed of de bank houd je namelijk geen goede positie aan. Bovendien zullen jouw hersenen niet goed functioneren vanuit het bed of de bank. Jouw hersenen associëren deze plekken namelijk met relaxen en slapen, waardoor jij je minder goed kan concentreren. Investeer daarom in kantoormeubelen. Zoek een design bureaustoel uit waar jij heel wat uurtjes op kan doorbrengen zonder dat je klachten zal ervaren. Zorg ervoor dat jij een goede werkhouding kan aannemen in deze bureaustoel en bovendien hoort er natuurlijk ook een goed bureau bij. Investeer ook in een beeldscherm, want werken vanaf jouw laptop geeft weer een slechte werkhouding. Kleed jouw werkruimte gezellig aan en zeg maar hallo tegen jouw design kantoor vanuit huis!

Tip 3: Neem regelmatig een pauze

Veel afspraken, druk met mails beantwoorden en daarnaast nog de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren… Een thuiswerkdag kan vaak hectisch zijn, wat betekent dat veel mensen de pauze aan zich voorbij laten gaan. Toch is het van groot belang dat je een pauze inlast. Een pauze zorgt ervoor dat jij je even kan resetten zodat je je na de pauze weer goed kan concentreren. Loop daarom eens een blokje om richting de supermarkt of ga een rondje fietsen. 

Tip 4: Eet gezond

De verleiding is misschien groot om te gaan snacken wanneer je thuiswerkt. Het is belangrijk om dit te kunnen weerstaan. Veel zoetigheden zorgen er namelijk voor dat jouw bloedsuikerspiegel uit balans raakt, waardoor jouw hersenen minder energie hebben en je dus concentratieproblemen ervaart. Kies daarom voor een gezond tussendoortje en je zult het verschil merken: dat doet je zeker goed! 

Dit is een externe seobijdrage