Untitled Design 34

Nooit meer stofzuigen

Nooit meer stofzuigen – en misschien zelfs nooit meer dweilen – klinkt dat niet als muziek in je oren? Op de online redactie van Santé hebben we een robot stofzuiger. Die verwijdert zelfs de haren van de redactiekat. Dit is wat je moet weten over stofzuigrobots.

Onze huishoudcoach Suusmaaktschoon noemt ‘m de Rolls Royce onder de robotstofzuigers: de iRobot Roomba s9+ . Behalve dat deze robot er schitterend uit ziet, leegt hij zelf zijn stofreservoir in een vuilniszak bij het laadstation. De stofbak van deze robotstofzuiger heeft een inhoud van 1 liter en hij kan 2 uur achter elkaar zuigen waardoor de iRobot Roomba s9+ zeer geschikt is voor grote woonkamers.

Deze robotstofzuiger herkent afgronden, loopt niet vast op kabels, is geschikt voor alle vloertype en kan over drempels van 2 centimeter! Deze robot kan vuil loskloppen uit tapijten, en verhoogt op vloerkleden de zuigkracht automatisch waardoor je tapijt extra wordt gereinigd.

En met de app kun je een weekplanning maken waardoor je er verder geen omkijken meer naar hebt. Maar goed, deze robot kost wel meert dan duizend euro! Op de online redactie dromen we nog even verder. En zijn we ook heel tevreden met onze trouwe Roomba.

Zelf besloten we een Laser Robotstofzuiger met dweilfunctie te kopen (Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE). En als experiment kochten we deze in een refurbished versie bij Re-Factory. Beter voor het milieu en beter voor onze portemonnee. Tot onze grote blijdschap was deze dweilbot ook nog eens super stil en maakte die de vloer fantastisch schoon. Geen wonder dat het apparaat alleen maar positieve recensies krijgt op de sites van Coolblue en Bol. Maar net toen we de champagne wilden open trekken omdat we zo blij waren met onze Blaupunkt, monteerden we het bakje voor de dweilfunctie blijkbaar niet helemaal goed waardoor deze na één keer dweilen niet meer in het apparaat past. Onduidelijk is nu of dat onze eigen schuld is of dat er ook garantie zit op een apparaat waarbij de dweilfunctie niet meer werkt. We zijn nog in onderhandeling met zowel de fabrikant als de leverancier. Ondertussen is onze dweilbot ook een super goede stofzuiger.

Nawoord: Applaus voor Re-Factory die binnen een week een nieuwe dweilbak opstuurde.

Tekst: Manon Sikkel, beeld: GettyImages

Roomba stofzuiger
iRobot® Roomba® i7 – Robotstofzuiger – i7156
BESTEL HIER

De beste stofzuiger met dweilfunctie

Stofzuigrobot Met Dweilfunctie
Stofzuigrobot Met Dweilfunctie
BESTEL HIER

Beste stofzuigrobot als je huisdieren hebt

Zoef Robot Voor Hondenharen
Zoef Robot Voor Hondenharen
BESTEL HIER

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier