sante slaapkamer

Met deze kleuren fleur jij je slaapkamer op!

Ben je de witte muren in je slaapkamer zat en wil je meer kleur aanbrengen? Dan sta je voor een behoorlijke opgave! Je kan namelijk kiezen uit enorm veel kleuren, die ook nog eens de meest gekke namen hebben, zoals Blueberry Dream, Vining Ivy of Tasty Toffee.

Welke kleur je in je slaapkamer kiest, is belangrijk: elke soort kleur heeft een andere invloed op onze nachtrust en ons welzijn. Wat de impact van verschillende kleuren is op de slaapkamer leggen we in dit artikel uit. 

Ga voor blauw, groen en neutrale tinten

De meest aanbevolen kleuren voor een slaapkamer zijn blauw, groen en neutrale tinten als beige, grijs en taupe. Deze kleuren worden namelijk vaak geassocieerd met kalmte, sereniteit en balans. Hardstikke gunstig voor een goede nachtrust! 

Vermijd felle kleuren

Felrood, felgeel en andere opvallende kleuren kunnen juist het beste worden vermeden in de slaapkamer. Rood wordt namelijk geassocieerd met energie en stimulatie, wat niet bevorderlijk is voor ontspanning en slaap. Het kan zelfs je hartslag verhogen en gevoelens van stress versterken. Hoewel geel vaak geassocieerd wordt met zomerse vrolijkheid, kan het in de slaapkamer een overweldigend effect hebben en je rust verstoren. 

Wil je toch (één van) deze kleuren op de muur? Ga dan voor de ‘zachtere’ tinten: gebroken en minder intense kleuren, zoals terracotta, okergeel en oudroze, zijn juist goed geschikt voor in de slaapkamer. Romantisch avondrood kan zelfs helpen om je slaapkamer op te spicen

Wit als ‘veilige’ optie

Hou je je muur toch liever wit? Een witte muur hoeft niet altijd kil en kaal te zijn. Dit is alleen het geval als je verder niks met de wand doet. Leuk de muur bijvoorbeeld op met verschillende schilderijen en andere accessoires.

Of kies voor een neutrale kleur zoals beige, zacht grijs en gebroken wit. Zonder dat je een opvallende kleur op de muur hoeft te doen, creëer je zo toch gevoel van geborgenheid, waardoor een perfecte omgeving ontstaat om tot rust te komen.

Fleur je slaapkamer op met decoratie

Niet alleen een kloddertje verf op de muur kan zorgen voor kleur in de slaapkamer. Ook leuke kussens, schilderijen en beddengoed fleuren je kamer op! Match de accessoires met de rest van de meubels in je slaapkamer. Heb je bijvoorbeeld bruine kasten of stoelen, dan is een matchend bruin dekbedovertrek een goed idee. Dit geeft de kamer een rustgevend karakter, omdat er geen botsende kleuren zijn. 

Deze elementen voegen een vleugje kleur toe aan de ruimte zonder dat het te overweldigend wordt.

Kies wat jij het mooist vindt 

Hoewel sommige kleuren misschien voor meer kalmte zorgen dan andere kleuren, blijven je persoonlijke voorkeuren het belangrijkst bij het kiezen van kleuren voor in je slaapkamer. Iedereen heeft een unieke stijl en smaak, dus het is essentieel om kleuren te kiezen waarbij jij je comfortabel en ontspannen voelt. Met de juiste tinten kan jouw slaapkamer een oase van rust en kalmte worden, waardoor je elke nacht kunt genieten van een goede nachtrust.

Dit is een externe bijdrage