Fietsen

Lekker met je gezin fietsend de lente in

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en de bloesem bloeit. Kortom, lente! Het voorjaar is de mooiste tijd van het jaar. Profiteer van de beste gelegenheid om lekker met je gezin fietsend de lente in te gaan. Ga genieten van de vrijheid en de prachtige natuur door er met de fiets op uit te trekken. Het is gezellig, gezond en de beste manier voor quality time met elkaar. Wij geven je een paar handige tips om van jullie fietsdag een groot succes te maken.

Goede voorbereiding

Om maar gewoon op de fiets te springen en te zien waar de tocht heengaat, heeft natuurlijk iets avontuurlijks. Maar daardoor kun je ook voor onaangename verrassingen komen te staan, zeker met kinderen. Enige voorbereiding is dus wel aan te raden. 

  • Route

Kies een route die niet te lang is en waarbij je onderweg genoeg te zien krijgt en met bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant als stop. Let ook op hoogteverschillen en eventuele tegenwind. Dit maakt een tocht veel zwaarder.

  • Goede fietsen

Zorg voor goede fietsen. Voor de kinderen is het essentieel dat de kinderfiets de goede maat heeft. Geef jullie tweewielers een onderhoudsbeurtje voordat je opstapt. Zo weet je zeker dat verlichting, remmen en banden goed zijn. Goede sloten horen natuurlijk standaard bij de fietsuitrusting.

  • Wat neem je mee

Wanneer je veel bagage meeneemt, maakt dat de tocht zwaarder. Dus kun je beter zo licht mogelijk reizen. Maar een aantal items is wel heel fijn om mee te nemen. Denk daarbij aan water, proviand, telefoon (navigatie), bandenplaksetje en pomp, vochtige tissues (ideaal met kleine kinderen) en een picknickkleed.

Kleding e.d.

Kies een dag uit met mooi weer; niet te warm, niet te koud en het liefst droog. Maar houd wel rekening met de verschillende mogelijkheden, want het weer kan altijd omslaan. 

  • Draag laagjeskleding. Zo kun je een vest aan- of uittrekken als je het koud of warm hebt.
  • Bescherm jezelf tegen de zon. Smeer zonnebrand voor het vertrek. Is het erg zonnig? Neem dan zonnebrandmiddel mee en smeer onderweg nog een keer in. Zorg ook voor een petje, zonnehoed of fietshelm als bescherming voor het hoofd.
  • Een dunne regenjas of -cape is gemakkelijk mee te nemen en erg fijn, mocht er toch plotseling een bui vallen. 

Onderweg

  • Houd rekening met het fietsniveau van je kind. Hij of zij heeft veel kortere beentjes en zal dus vaker moeten trappen voor dezelfde afstand. Laat je kind voor je fietsen (om de route te vertellen en de plekken te ontdekken) en pas je snelheid aan.
  • Maak van de route een speurtocht

Als je de route van te voren uitstippelt, weet je ook welke hoogtepunten en mooie plekken er zijn. Maak daar een soort speurtocht van. Knutsel bijvoorbeeld een leuke route samen via Google Maps. Print vervolgens bijvoorbeeld een papier uit met foto’s van torens, bruggen, rivieren e.d. die op de route liggen en laat je kinderen die steeds zoeken en afstrepen. Succes gegarandeerd!

Dit is een externe seo-bijdrage