Kurma

KURMA, yoga matten 100% industrieel recyclebaar

Plastic afval is een groot probleem, naar schatting worden er jaarlijks miljoenen yoga matten en yoga accessoires weggegooid. Deze artikelen worden dan vaak bij het gewone afval gestort of verbrand in een verbrandingsoven. KURMA staat voor het recyclen van jouw yoga mat wanneer je ervoor kiest om een nieuwe yoga mat te kopen.

Een duurzame oplossing van KURMA


KURMA komt met een 100% recyclebare yoga mat. Hiermee probeert KURMA  de enorme impact op het milieu te verminderen en een duurzame oplossing te vinden voor het probleem van het storten en verbranden van onnodig afval. Het merk staat ervoor om elk product wat verkocht wordt 100% recyclebaar te maken. Een goed voorbeeld is de GECO-serie yogamat. Deze rubberen yogamatten kunnen voor 100% volledig gerecycled worden tot nieuwe rubberen yogamatten. 

Het ContinuOM Collective


KURMA is sinds het najaar van 2020 mede-initiatiefnemer van het ContinuOM Collective. Een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het vinden van duurzame oplossingen omtrent recycling binnen de yoga mat-industrie. Het collectief richt zich met behulp van het Second Flow initiatief op het inzamelen en recyclen van yoga matten, maar ook op het doneren van yoga matten aan goede doelen.

Yoga matten die voldoen aan de standaard 100 van OEKO -TEX, Productklasse I-certificering

De PVC yoga matten van KURMA zijn gecertificeerd volgens de Standaard 100 van OEKO Productklasse I-certificering. Deze certificering geldt standaard voor artikelen omtrent peuters en baby’s en kent zeer strenge eisen en grenswaarden. De lijst van criteria van de OEKO-=TEX Productklasse 1 certificering bevat +/- 100 paramaters die jaarlijks bijgewerkt worden en waar de PVC yoga matten aan dienen te voldoen. Producten gerealiseerd volgens de hoogst mogelijke gezondsheidsveiligheidsnorm.

Dit is een (externe) seo bijdrage