Bakfiets 1200 X 674

Kies voor een hippe en duurzame bakfiets of fietskar 

Hip en duurzaam door het leven gaan is wat steeds meer huishoudens nastreven. Niet voor niets neemt het aantal woningen met slimme apparatuur toe; het is fijn de thermostaat of verlichting op afstand te kunnen bedienen. Het vergroot het wooncomfort, je komt immers standaard in een warm huis binnen, zonder dat de kachel de hele dag aan hoeft te blijven staan.

Een hip en duurzaam leven kent ook andere vormen. Heb jij bijvoorbeeld als een (elektrische) Carqon bakfiets in de tuin staan? Het is een goed alternatief voor het gebruik van de auto bij het naar school brengen van de kinderen. Bakfietsen hebben zeker in de grote steden sterk aan populariteit gewonnen in de afgelopen jaren. Niet alleen vanuit het duurzaamheidsoogpunt; ook ben je over het algemeen sneller met een bakfiets dan met de auto. Files zijn voor jou verleden tijd!  

Fietskar als alternatief voor de bakfiets

Naast de bakfiets kan ook een klassieke fietskar achter je elektrische fiets een optie zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod aan fietskarren bij een specialist als Fietskar.nl. Je vindt bij deze aanbieder ook verschillende modellen bakfietsen. Nadeel van een fietskar ten opzichte van een bakfiets is dat deze over het algemeen minder ruimte biedt aan je kinderen. Zeker wanneer zij wat ouder zijn, kan dit een reden zijn om voor de bakfiets te kiezen. Daarnaast kun je de kinderen onderweg niet zien, iets wat wel het geval is als zij voor je zitten in de bakfiets. Het maakt de rit naar school of opa en oma nog gezelliger. Fietskarren zijn er niet alleen voor het vervoer van kinderen; je kunt de fietskar ook meenemen tijdens een vakantie. Zo heb je voldoende plek voor je tent en andere kampeerspullen. 

Voordelen van het gebruik van een elektrische bakfiets 

Met een elektrische bakfiets profiteer je van verschillende voordelen. Zoals reeds genoemd werd ben je zeker in de grote stad sneller op de plek van bestemming. Steeds meer steden richten hun centrum zo in, dat fietsers zo min mogelijk gehinderd worden door stoplichten en andere vormen van oponthoud. Het stimuleert mensen om met de fiets op pad te gaan, in plaats van met de auto. Daarbij is een bakfiets breed inzetbaar; niet alleen voor het naar school brengen van de kinderen. Je kunt de bakfiets ook gebruiken voor het doen van de boodschappen of het afgeven van een pakketje bij het postkantoor. Niet onbelangrijk: het gebruik van een bakfiets of fiets in algemene zin draagt bij aan je conditie. Het houdt je gezond en voorkomt stijve spieren en gewrichten. Zeker voor mensen met een kantoorbaan een goede reden om de aanschaf van een (elektrische) bakfiets te overwegen. 

Beeld Unsplash/ Dit is GEEN bijdrage van de redactie