Untitled Design 33

Hoe kom je erachter welke huidbehandeling het beste jou past?

Op internet staan tegenwoordig enorm veel beauty gerelateerde behandelingen. Door het grote aanbod is het waarschijnlijk moeilijk te bepalen welke behandeling het beste bij jou past. Door de jaren heen zijn er veel nieuwe technieken op het gebied van huidverbetering ontstaan en zijn de oplossingen voor een huidprobleem flink uiteen gelopen. Wij kunnen goed begrijpen dat je verdwaald raakt in het aanbod.

Kan je rimpels nog behandelen met een goede gezichtsbehandeling of moet er al een injectie met Botox of fillers aan te pas komen? Kan ik mijn hangende oogleden verstrakken met een oogcrème of is een ooglidcorrectie de juiste oplossing? Welke behandeling geschikt is en bij jou past heeft te maken met een aantal factoren. 

Persoonlijke afweging

Meerdere wegen leiden naar Rome, dit geldt ook als je de huid wilt verbeteren. Belangrijk is dat je in eerste instantie met een kritisch beeld naar jezelf in de spiegel kijkt en je precies kunt aangeven waar je je aan stoort. Zodra je weet dat je je bijvoorbeeld stoort aan je fronsrimpel dan kan je gericht zoeken naar een oplossing. Sommige behandelingen zijn intensiever dan andere waardoor de hersteltijd ook langer is. Een peeling tegen rimpels is veel heftiger dan bijvoorbeeld een rimpelbehandeling met fillers. Tevens heb je van een filler behandeling langer effect, ongeveer 12 maanden. Na een peeling kan je een week met schilfers rondlopen. Dit is misschien heel onprettig als je weer aan het werk moet. Of je de tijd hebt om te herstellen hangt af van jouw persoonlijke situatie. 

Financiële afweging 

Aan elke huidbehandeling zit een eigen prijskaartje en in sommige gevallen zit er zelf aan dezelfde behandeling bij verschillende klinieken een ander prijskaartje. Dit kan liggen aan het merk product, de ervaring van de behandelaar en de nazorg die de kliniek biedt. Ook is het belangrijk dat je let op de hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt. Zo is bij een goedkope huidbehandeling het resultaat pas na 5 sessies te zien. Het resultaat op lange termijn is ook een factor die meespeelt. Denk bijvoorbeeld aan een behandeling tegen hangende oogleden. Een laser kan op korte termijn een mooi resultaat leveren, maar van een chirurgische ooglidcorrectie heb je veel langer plezier. Echter betaal je voor een ooglidcorrectie in één keer een grotere som geld. Jouw financiële situatie speelt dus ook een rol in het bepalen van de huidbehandeling die bij jou past. 

Laat je adviseren 

Internet kan de eerste fase zijn in de zoektocht naar een huidbehandeling. In grote lijnen kan je bepalen welke oplossingen er zijn en welke oplossingen bij jouw budget en persoonlijke situatie passen. Vervolgens is het belangrijk om een deskundig iemand naar jouw huidprobleem te laten kijken en de oorzaak vast te kunnen stellen. Ben je tot de conclusie gekomen dat je jouw rimpels wilt laten behandelen met Botox of fillers dan is het zeer belangrijk dat je hier naar laat kijken door een arts bij een cosmetisch kliniek. Wees altijd kritisch in de zoektocht naar een arts! Wij raden je aan nooit zomaar direct een behandeling in te plannen, laat je eerst adviseren tijdens een vrijblijvend consult. Internet kan gezien worden als voorkennis, vervolgens laat je een deskundige bepalen of de huidbehandeling die je hebt gekozen ook daadwerkelijk past bij de verwachtingen die je hebt. 

Kwestie van proberen

Na het inwinnen van deskundig advies bij bijvoorbeeld een huidtherapeut of een cosmetisch arts is het een kwestie van uitproberen wat het beste voor jou werkt. Ons advies is om altijd kritisch te blijven en op internet te zoeken naar reviews over de behandeling, maar ook zeker over de behandelaar en over de kliniek. Het is tenslotte je gezicht!

Dit is een externe bijdrage 22-2-2022, beeld www.choosebeauty.nl/