Untitled Design 3 1

Hoe creëer je de meest natuurlijk uitziende lippen met fillers?

Altijd al gedroomd van vollere lippen, maar ben je bang dat je lippen té vol worden gemaakt of er zelfs onnatuurlijk uit komen te zien? Wees gerust, met deze tips helpen we je op weg in de wereld van natuurlijk uitziende lippen met fillers.

Lipfillers, een stukje geschiedenis…

Mooie, volle lippen behoren voor veel vrouwen (en mannen) tegenwoordig tot het schoonheidsideaal. Al sinds de 19e eeuw worden er lipvergrotingen uitgevoerd, in die tijd was het alleen toegankelijk voor de rijkere bevolking. Decennialang werd er van alles geïnjecteerd in de lippen, van siliconen in de jaren ’60 tot rundercollageen in de jaren ‘70. Vandaag de dag bestaan de meeste lipfillers uit hyaluronzuur, een natuurlijk, lichaamseigen substantie. De doorbraak van lipfillers kwam in 2015, toen Kylie Jenner aan de buitenwereld liet weten dat ze haar lippen had laten opvullen met fillers. Sindsdien waagden niet alleen andere celebrities zich aan de behandeling, maar is het opvullen van lippen met fillers uitgegroeid tot veruit de meest populaire cosmetische behandeling in beautyland.

Mooie, volle en natuurlijk uitziende lippen met fillers: hoe werkt het?

Een lip filler behandeling is een korte ingreep van 20-30 minuten waarbij een cosmetisch arts een gel inspuit in je lippen. Zoals gezegd bestaat die gel tegenwoordig voornamelijk uit hyaluronzuur. Het woord ‘zuur’ klinkt misschien heftig, maar is het zeker niet! Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel dat ook gewoon in de huidlagen van je eigen gezicht voorkomt. Afhankelijk van het resultaat dat je wilt krijgen, bepaalt de arts voor welk type hyaluronzuur filler er wordt gekozen. Er zijn verschillende merken lipfillers op de markt, elk merk heeft weer een ander effect. Kies je voor meer volume, een ‘pillow’ effect of wil je dat je lipcontour meer opvalt? Met een lipfiller is het allemaal mogelijk, it’s up to you!

De juiste lipfiller behandeling kiezen voor natuurlijke, volle lippen

Ben je op zoek naar een lipfiller behandeling waarbij je als resultaat mooie, volle lippen hebt mét behoud van een natuurlijke uitstraling? Dan kies je het best voor een gerenommeerde kliniek waar cosmetisch artsen werken die bevoegd en bekwaam zijn voor dit type cosmetische behandelingen. Want eerlijk gezegd heeft het resultaat vooral te maken met de expertise van de arts en de ervaring die hij of zij heeft met het injecteren van lipfillers. Spreek op voorhand heel goed je wensen uit, toon hierbij ook zeker foto’s van natuurlijke, volle lippen zoals jij ze graag zou willen. En laat je vooral goed adviseren door de behandelend arts, een bevoegd cosmetisch arts kent namelijk alle details omtrent lipfillers, huidtypes en complicaties. 

Hoelang blijven fillers in je lippen zitten?

Dit verschilt per persoon, het type hyaluronzuur en de hoeveelheid filler die in je lippen gespoten wordt. Ook is het afhankelijk van je lichaamsgewicht, over het algemeen zijn lipfillers sneller verdwenen bij slanke vrouwen en mannen. Gemiddeld genomen blijft het resultaat tussen de 6 en 12 maanden goed. Wil je weten welke lipfillers het langst blijven zitten en het best geschikt zijn voor jou om natuurlijk uitziende lippen te krijgen? Plan dan een bezoekje aan een cosmetisch arts bij een gerenommeerde kliniek en laat je op voorhand goed informeren!

Hoe creëer je de meest natuurlijk uitziende lippen met fillers?

In de cosmetische esthetiek draait alles om de juiste verhoudingen, dit geldt ook voor je gezicht. Volle lippen zijn mooi, maar de mate van volheid en de vorm moeten ook in verhouding zijn met de vorm en grootte van je totale gezicht. Elk gezicht is weer anders, daarom is het heel belangrijk om goed naar je eigen gezichtsvorm te kijken. Van daaruit kan je bepalen welke vorm en de mate van volheid een natuurlijk effect kunnen geven, passend bij jouw gezicht. Vaak wordt bij kleine, dunne lippen geadviseerd om stapsgewijs de lippen op te vullen. Mocht jouw behandelend arts dit adviseren, volg dit dan ook zeker op. Zo krijg jij de volle lippen waar je van droomde en zien ze er natuurlijk uit! 

Dit is een externe bijdrage

24012022