Cross Trainer Kopen fitness apparaat professionele crosstrainer fitnessapparatuur

Hier moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer

Denk je aan het kopen van een crosstrainer? Let dan op deze belangrijke punten.

Door geschikt te zijn voor alle fitnessniveaus, is de crosstrainer die je op Fitnessdelivery kunt kopen de perfecte machine om een ​​nieuwe sportschoolbezoeker kennis te laten maken met cardio, en om de cardiovasculaire capaciteit en zelfs kracht van een gevorderde atleet te verbeteren. Om je te helpen het vakjargon te doorbreken en je naar de juiste machine voor jou te leiden, hebben we deze koopgids opgesteld. In dit artikel vind je namelijk een paar factoren die je moet overwegen bij het vergelijken van de crosstrainers

Weerstand

Je kunt de intensiteit van je training aanpassen door middel van snelheid, weerstand en hellingshoek. Er zijn twee hoofdsystemen die de weerstand van de meeste crosstrainers regelen; riem of magnetische weerstand. Verwacht wordt dat elke crosstrainer die in een commerciële omgeving wordt gevonden, de magnetische weerstandsopstelling gebruikt, terwijl crosstrainers voor thuisgebruik riemaandrijfsystemen gebruiken. Magnetische weerstand houdt in dat de crosstrainer een elektromagneet heeft ingebouwd waarmee met een druk op de knop de hoeveelheid magnetische weerstand op het vliegwiel wordt gewijzigd. Dit zorgt voor een zwaardere of lichtere training voor de gebruiker. De riemaandrijving bereikt hetzelfde effect, maar loopt een groter risico op slijtage en is veel minder constant in zijn breekkracht. Magnetische weerstandssystemen bieden vaak een grotere variatie in weerstandsprogramma’s, waardoor de gebruiker zijn training kan verfijnen als hij dat wil.

Paslengte

In tegenstelling tot loopbanden hebben crosstrainers een vaste paslengte die van machine tot machine varieert. De meeste commerciële elliptische trainers bieden een paslengte tussen 40 en 53 centimeter, wat resulteert in een soepele en natuurlijke loopbeweging tijdens het sporten. Machines met kortere paslengtes zullen een beweging nabootsen die dichter bij lopen ligt en kunnen soms trillen tijdens gebruik. Het uitvoeren van snelle bewegingen met deze beperkte pas staat niet dezelfde brede elliptische beweging toe, waardoor onbalans ontstaat. Er zijn enkele crosstrainers die instelbare staplengtes bieden, zodat elke gebruiker de machine kan aanpassen aan het niveau waarop hij comfortabel traint. Diverse machines hebben een verschillend gevormde pas ontwikkeld om de nadruk te leggen op de kracht van het onderlichaam, waardoor je benen in een boogvorm kunnen bewegen in plaats van in een elliptische vorm.

Helling

Een secundaire noemer van oefeningen is het hellingsniveau. Niet alle crosstrainers bieden hellingsaanpassingsopties, de modellen die dat wel doen stellen de gebruiker in staat om te focussen op trainingen voor kern- en dijspieren. Het is goed om te weten dat bij sommige machines een verhoogde helling moet worden ingesteld voordat de training begint en de paslengte van de machine kan beïnvloeden. Afhankelijk van de crosstrainer kan de helling zowel handmatig als via een gemotoriseerd elevatiesysteem worden versteld. Gemotoriseerde elevatiesystemen zijn erg leuk en kunnen je uitrustingsaanbod echt een voorsprong geven, maar zijn duur om te repareren buiten hun garantieperiode.

Programma’s

De meeste commerciële crosstrainers worden geleverd met vooraf ingestelde programma’s zodat je leden zich gemakkelijk kunnen richten op het fitnessaspect dat ze willen verbeteren. Deze omvatten cardiovasculaire prestaties, vetverbranding, krachtopbouw en meer. Het is duidelijk dat het hebben van meer programma’s geweldig klinkt, maar zorg ervoor dat je zowel de programma’s als de beschikbare weerstandsniveaus in de gaten houdt, want het is de combinatie van de twee die je leden echt in staat stelt de training nauwkeurig te controleren.

Lees ook: versterk je weerstand met yoga

Dit is een gesponsorde bijdrage.