Kamerplanten

Geef je woning een upgrade met deze soorten kamerplanten

Heb je besloten om wat meer planten toe te voegen aan je interieur? Je zult erachter komen dat je op dit gebied veel keuze hebt. Het toevoegen van planten aan je interieur wordt tegenwoordig al lang niet meer beperkt tot een paar bloempotten in de vensterbank; je kunt deze groene vrienden echt onderdeel laten worden van je interieur! Ben je benieuwd welke kamerplanten er het beste in jouw interieur zouden passen? Lees dan snel deze blog en doe inspiratie op!

Makkelijke kamerplanten

Op het moment dat je ervoor kiest om planten in je huis neer te zetten is het wel een goed idee om jezelf af te vragen of je groene vingers hebt. Een huis vol planten is leuk, maar je moet ze wel kunnen verzorgen. Gelukkig zijn er ook plantensoorten die makkelijk te onderhouden zijn. Daarbij komt dat makkelijke kamerplanten helemaal niet saai hoeven te zijn! Zo zijn opvallende planten zoals de Stippenbegonia en Caladium ‘Tapestry’ makkelijk te verzorgen als je ze op een plek met genoeg zonlicht neerzet en wekelijks water geeft. Wil je echt weinig omkijken hebben naar je planten? Overweeg dan eens de oersterke Sansevieria of de Yucca.

Groene kamerplanten

Is het jouw grootste doel om met planten meer groen in je interieur aan te brengen? Met een paar groene kamerplanten zul je dit effect snel bereiken. Groene kamerplanten hebben grote en opvallende bladeren die gelijk een botanische sfeer in je interieur creëren. Daarbij komt dat deze het op veel plekken in huis goed doen, van de vensterbank tot bovenop een kast. Voorbeelden hiervan zijn de Monstera, de Olifantsoor of varianten van de Calathea. Houd er wel rekening mee dat groene kamerplanten snel kunnen groeien en op een gegeven moment een grotere pot nodig hebben.

Hangplanten

Het is ook leuk om in de hoogte meer groen aan te brengen. Dit kun je doen door mooie hangplanten aan te schaffen. Deze plantensoort is handig in kleine ruimtes, zoals een studio of studentenkamer. Kies dan bijvoorbeeld voor een klassieke klimop (Hedera), of maak het wat spannender met een Erwtenplant of Chinees lantaarntje. Hang ze in het raam, zet ze bovenop de boekenkast of geef dat ene dressoir meer sfeer met deze hangers! Let op: veel soorten hangplanten hebben wel aardig wat water nodig, dus het is goed om dat in je achterhoofd te houden. 

Luchtzuiverende planten

Wist je dat kamerplanten niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens erg goed voor je gezondheid kunnen zijn? Sommige soorten zijn zeer luchtzuiverend en zorgen dus voor een schone lucht met meer zuurstof. Ben je hiernaar op zoek? Overweeg dan eens een Lepelplant, Graslelie of Tongvaren in huis te halen. Deze planten zullen zeker voor meer zuurstof in je woning zorgen. Het is dan ook een aanrader om deze planten in je slaapkamer neer te zetten om zo je nachtrust te bevorderen!

Dit is een externe (seo) bijdrage