Afkickkliniek

Even weer tot jezelf komen? Dit bieden afkickklinieken aan

Wil je weer even tot jezelf komen, omdat je te maken hebt met een verslaving? Misschien overweeg je dan een opname in een verslavingskliniek. Maar wat is een afkickkliniek eigenlijk? Hoe werkt het? En wat zijn de verdere mogelijkheden? In dit artikel vertellen wij je meer omtrent wat een afkickkliniek voor je zou kunnen betekenen. Lees snel verder en kom meer te weten.


Wat is een afkickkliniek eigenlijk?
Wat is een afkickkliniek eigenlijk? Gebruik je middelen zoals drugs. alcohol of medicijnen, kan je lichaam hiervan afhankelijk raken. Wil je hiermee stoppen, dan kan het nodig zijn om te stoppen onder medisch toezicht. Dit zijn speciale detox behandelingen die plaatsvinden in de afkickkliniek. Nadat je lichamelijk bent afgekickt in de kliniek, volg je ook nog een psychologische behandeling. Je krijgt zo meer inzicht in je verslaving en voorkomt zo dat je terugvalt. Je weet immers waar je sterke en zwakke punten liggen en weet daardoor beter hoe je met moeilijke momenten om kunt gaan

Hoe werkt een afkickkliniek precies?
Een afkickkliniek, zoals kliniek Breda,  is ook wel een gespecialiseerd medisch centrum waar je kunt afkicken van verslavende middelen zoals medicijnen, drugs of alcohol of van schadelijk gedrag zoals een gameverslaving. Hierbij wordt je als patiënt goed in de gaten gehouden door gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Wanneer ontwenningsverschijnselen zoals bijvoorbeeld trillen, spierpijn of onrust behandeld moeten worden, doen zij dat. Je krijgt onderzoek, therapie, ondersteuning en medische zorg aangeboden in de afkickkliniek. De duur van de behandeling is per persoon verschillend. Zo kunnen er korte opnames zijn van een week, maar ook opnames van 39 dagen.

Zowel thuis als in de afkickkliniek herstellen
Het is vaak ook mogelijk om wanneer je lichamelijk afgekickt bent de psychologische behandeling zowel deels thuis als deels in de kliniek te volgen. Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om de gehele behandeling in de afkickkliniek te laten plaatsvinden, maar ook veel mensen die kiezen voor een psychologische behandeling die deels thuis plaatsvindt. Laatstgenoemde heeft als voordeel dat je nieuwe gedrag in je eigen woonomgeving aanleert, waardoor de kans op een terugval kleiner is.

Denk jij ook dat een afkickkliniek een betere optie voor jou is? Bekijk dan eens welke afkickklinieken zich in jouw omgeving bevinden en verdiep je eens in hun werkwijze.
Wij wensen je veel succes met afkicken, zodat je meer tot jezelf kunt komen. 

Dit is een externe seo productie 1 maart 2022