Moment Voor Jezelf

Een heerlijk, ontspannen moment voor jezelf

Iedereen heeft wel eens zo’n momentje nodig. Je wilt even alleen zijn met je boek of je tijdschrift of gewoon languit in de tuin of op het balkon liggen. Even helemaal niets! Om nog meer te genieten van zo’n moment is het wel zo fijn als je een lekker kopje thee bij de hand hebt. Het is echter niet altijd maar gemakkelijk te Daarom probeerde ik de Tasting Box van tastea voor je uit. Je vindt in deze box maar liefst 8 verschillende theeën die je meenemen op een bijzondere reis. Alleen al de geur die je ruikt als je deze box opent is magisch!

Met welke thee ga ik beginnen?

Ik ben een echte fan van (peper) muntthee. Je zou dus denken dat ik als eerste het doosje Fresh Habibi zou proberen. Maar nee. Ik ging voor BAE sweet. Waarom ik deze koos? Vooral omdat ik me bij de naam niets kon voorstellen. Toen ik ging googlen wat BAE ook alweer betekende kwam de term naar voren als “Before Anything Else”. En toen was BAE sweet ineens een hele logische keuze.

Als je het blikje opent, ruik je direct de geuren van citroen en sinaasappel. Je ziet de stukjes citroengras in het blikje en je weet: dit is een heerlijke frisse thee.

De smaak van BAE sweet is, zoals verwacht, fris en fruitig. Je proeft de heerlijke citrussmaken en je bent na een kopje van deze thee weer helemaal opgeladen en kunt weer verder met je dag!

Ook ik doe mee aan de caramel-hype

Het tweede blikje thee dat ik wilde proeven stond bij het openen van de Tasting Box al vast: Naughty Caramel. Je kunt er momenteel bijna voor 100% op rekenen dat caramel altijd in combinatie is met zeezout. Dat geldt echter niet voor deze thee. Deze thee bewijst maar weer eens dat caramel ook zonder zeezout heerlijk is. Deze thee ruikt wat zoet en je ziet in het blikje al dat het hier gaat om wat meer aardse geuren. De kruidnagel en de wat donkerder kleur van de thee is een goede indicator voor wat komen gaat. 

De smaak van Naughty Caramel is, in tegenstelling tot de kleur, wat donkerder. Ik vind deze thee heerlijk en erg geschikt voor een wat frissere avond.

En dan toch de Fresh Habibi

Ik kon bijna niet wachten op het proeven van de Fresh Habibi thee. Zoals ik hierboven al schreef ben ik een sucker voor (peper) muntthee en deze thee ziet er zelfs in het blikje al heerlijk uit! Ik De muntblaadjes zijn dan wel gedroogd, maar ze zijn toch heerlijk aromatisch.

De smaak van Fresh Habibi is mijn absolute favoriet. Lekker fris en de thee tintelt op je tong door de pepermunt. Ik ga deze thee ook eens bereiden om deze koud te kunnen drinken. Ik ben benieuwd of dat net zo lekker is.

En de overige smaken in de Tasting Box?

Natuurlijk heb ik alle 8 de smaken inmiddels ervaren. Het leuke van de smaken in de Tasting Box is dat ze nergens ook maar een beetje op elkaar lijken. De Tasting Box is dus de ideale manier om jouw favoriete thee te ontdekken.

Hoe bereid je de tastea thee?

Ik heb de thee bereid in het speciale tastea theeglas. Maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om de losse thee in een thee-ei of in speciale theefilterzakjes (ook te koop via de site!) te doen en daar het hete water op te gieten.

Tip voor moederdag!

De theeën in de Tasting Box zijn voor ieder wat wils. En dus is deze box het ideale cadeau voor moederdag. Je kunt je (schoon)moeder met deze thee echte geluksmomentjes gunnen!

Dit ie een externe (seo) bijdrage