Portrait Of Smiling Woman Carrying Potted Plant At Home

Dit zijn dé plantentrends in 2023

Als je op Pinterest kijkt, zie je alleen maar groen tegenwoordig. Des te leuker om ook eens te bekijken waar jij nog een plekje over hebt voor een hippe, gezonde, groene blijmaker in huis.

Zuurstofgevers. Huisaankleders. Verstopplekjes voor de kat. Algehele glimlachveroorzakers. Als we iets massaal hebben omarmd de afgelopen paar jaar, zijn het wel planten! In huis, wel te verstaan. En wij tippen wat de hipste exemplaren zijn van dit gloednieuwe jaar. En psst, duidelijk is wel: we gaan voor groter, we gaan voor groepjes, we gaan voor groen én kleur.

Bananenplant

Ook bekend als de Musa. Haal de tropics in huis en droom lekker weg bij de prachtige bladeren van de bananenplant.

Palm Leaves On Tiles

Lees ook: ‘5 apps die je helpen om je planten in leven te houden

Paradijsvogelplant

Of wellicht lees je Strelitzia op het kaartje dat eraan hangt. Deze beauty’s zie je weleens bij de bloemist staan en zijn dé perfecte kleurbrengers. De naam alleen al, pa-ra-dijs-vo-gel-plant…

Birds Of Paradise

Caladium

Heel hip in 2023 zijn planten die bladeren hebben met mooie patronen. De Caladium is oorspronkelijk een echte jungleplant (denk: Amazone, Brazilië), maar wij kunnen er hier tegenwoordig gelukkig ook volop van genieten.

High Angle View Of Pink Flowering Plant

Monstera

Yes! Een blijvertje dus. Want als je de Monstera zelf nog niet in huis had, heb je ‘m zeker weten bij een vriendin, in een betere kantoorruimte of bij je schoonheidsspecialiste zien staan. Deze knapperd zien we dus in 2023 ook nog volop.

Beautiful Monstera Flower In A White Pot Stands On A Wooden Table On A White Background.

Colourblocking

Bonustip: combineer je groene planten dit jaar met lekker fel- of bontgekleurde potten. Dat is iets waar menig interieurlover en woonstylingblogger voor lééft in 2023, die gaan nu al flink los. Het frisse groen contrasteert zo mooi met je gele, roze of oranje potje.

Green group

En ook het ‘groeperen’ van meerdere, groene planten bij elkaar is iets dat veel gaat gebeuren. Dat staat zo gezellig, 4 tot 6 van je mooiste exemplaren in een groepje. Speel een beetje met de opstelling. Gebruik eventueel een koffertje, laag tafeltje of stapel boeken om de laagste op te zetten en hoppa… Instagram-plaatje.

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Waterkoeler Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen