planten verzorgen app

5 apps die je helpen om je planten in leven te houden

Geen groene vingers? Geen zorgen, deze apps helpen je om je planten in leven te houden.

1. Pokon

Met de app van Pokon zijn dode planten verleden tijd. De app geeft je automatisch een seintje als het tijd is om je planten later te geven. Verder kun je checken hoeveel potgrond je nodig hebt voor een bepaalde plant en je krijgt handige adviezen voor de verzorging van je groene baby’s.

2. Plantsome

In de app van Plantsome kun je invoeren welke planten je hebt en hoe groot ze zijn. De app berekent daarna wanneer je planten water nodig hebben en hoeveel precies. Dat gebeurt aan de hand van een algoritme, waarin onder andere rekening wordt gehouden met het weerbericht in je woonplaats. Hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

3. PlantNet

Een nieuwe plant gekocht of gekregen, maar heb je geen idee welke het is? Met de app van PlantNet achterhaal je dat in een mum van tijd. Weten welke planten je op de vensterbank hebt staan, is handig. Zo weet je welke verzorging ze nodig hebben. In de database staan al ruim 6.000 planten, hopelijk zit jouwe daarbij. Niet? Dan kun je een poging wagen met de apps Plantifier of Picture This.

4. Plant Diary

Ga je van blijdschap door het dak als je ziet dat jouw plant een nieuw blad maakt? In de app Plant Diary kun je foto’s van je planten bewaren en zien hoe ze door de tijd heen groeien. Daarnaast kun je ook een alarm zetten als je je planten water moet geven.

5. Plant Nanny

Eigenlijk is deze app gemaakt om te zorgen dat je zelf genoeg drinkt. Maar mocht je toch geen hele groene vingers hebben, dan kun je in de app Plant Nanny een digitale plant in leven houden (door zelf genoeg te drinken).

Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen