Musthaves

De top 5 must-haves voor wanneer je je eerste kindje krijgt!

De top 5 must-haves voor wanneer je je eerste kindje krijgt! De komst van een eerste kindje is een spannende en bijzondere tijd. Er is zoveel te doen en te kopen om je kleintje een goede start te geven in het leven. Maar wat heb je nu echt nodig? Hier zijn de top 5 must-haves voor wanneer je je eerste kindje krijgt! 1. Ledikant of wieg Je kleintje moet natuurlijk ergens veilig kunnen slapen. Kies je voor een wieg of een ledikant? Of wellicht is een co-sleeper wel geschikt. Verdiep je in de mogelijkheden en kleed het bedje uiteindelijk aan met wat mooi beddengoed (geschikt voor het betreffende bedje) en een leuke knuffel. Laat je kleintje in een slaapzakje slapen zodat hij/zij zich geborgen voelt. 2. Een goede kinderwagen Kies een kinderwagen die makkelijk in- en uit te klappen is. Dit is niet alleen handig als je hem in de auto mee wilt nemen, maar ook als je hem in huis wilt opbergen als hij niet wordt gebruikt. Kijk of de kinderwagen van jullie keuze voldoet aan de Europese norm voor kinderwagens, dit is de NEN-EN 1888. Kinderwagens die hieraan voldoen hebben een sticker met dit nummer. Zorg ook dat je altijd de kinderwagen op de juiste manier gebruikt. Een aantal tips van ons: De kinderwagen heeft een dubbele beveiliging tegen inklappen. Het zitje (dit geldt voor een wagen die met je kleintje meegroeit van wandelwagen naar buggy) moet een driepunts- of vijfpuntstuigje hebben. Gebruik dit altijd, zelfs als je kind in een voetenzak zit. De kinderwagen heeft een stevige rem op minimaal twee wielen. Leg echt nooit hydrofiele doeken over de kinderwagen als je kind erin ligt (een hydrofiele doek is multifunctioneel, maar dus echt niet in te zetten voor dit soort doeleinden). Op deze manier wordt het echt veel te warm en er zal weinig tot geen frisse lucht in de wagen komen. Gebruik tegen de zon liever een parasol en doe eventueel de kap van de kinderwagen naar beneden. 3. Een autostoeltje Een veilig autostoeltje is een must, dus kies een goede en betrouwbare. In de recente autostoeltjestest heeft de ANWB maar liefste 31 verschillende modellen onderzocht en beoordeeld op veiligheid, bediening, ergonomie en aanwezigheid van schadelijke stoffen. Lees je goed in voordat je tot aankoop over gaat. 4. Babykleding Houd altijd rekening met het seizoen waarin je baby wordt geboren. Hoewel ze zich in het begin nog lastig warm kunnen houden is een dikke trui geen goed idee als het buiten 36 graden is. Gelukkig is er op internet heel veel informatie te vinden en vraag het gerust ook aan andere moeders (of vaders) in jouw omgeving. 5. Badproducten Zorg dat je voor je kleintje fijne producten in huis hebt (zonder parfum vanwege het gevoelige huidje) waarmee je hem/haar kunt badderen. In het begin hoeft er echt niet iedere dag worden gebadderd, maar als het wel badder-dag is, dan is het fijn als je hiervoor de juiste producten hebt.

1. Ledikant of wieg

Je kleintje moet natuurlijk ergens veilig kunnen slapen. Kies je voor een wieg of een ledikant? Of wellicht is een co-sleeper wel geschikt. Verdiep je in de mogelijkheden en kleed het bedje uiteindelijk aan met wat mooi beddengoed (geschikt voor het betreffende bedje) en een leuke knuffel. Laat je kleintje in een slaapzakje slapen zodat hij/zij zich geborgen voelt.

2. Een goede kinderwagen

Kies een kinderwagen die makkelijk in- en uit te klappen is. Dit is niet alleen handig als je hem in de auto mee wilt nemen, maar ook als je hem in huis wilt opbergen als hij niet wordt gebruikt. Kijk of de kinderwagen van jullie keuze voldoet aan de Europese norm voor kinderwagens, dit is de NEN-EN 1888. Kinderwagens die hieraan voldoen hebben een sticker met dit nummer.

Zorg ook dat je altijd de kinderwagen op de juiste manier gebruikt. Een aantal tips van ons:

  • De kinderwagen heeft een dubbele beveiliging tegen inklappen. 
  • Het zitje (dit geldt voor een wagen die met je kleintje meegroeit van wandelwagen naar buggy) moet een driepunts- of vijfpuntstuigje hebben. Gebruik dit altijd, zelfs als je kind in een voetenzak zit. 
  • De kinderwagen heeft een stevige rem op minimaal twee wielen. 
  • Leg echt nooit hydrofiele doeken over de kinderwagen als je kind erin ligt (een hydrofiele doek is multifunctioneel, maar dus echt niet in te zetten voor dit soort doeleinden). Op deze manier wordt het echt veel te warm en er zal weinig tot geen frisse lucht in de wagen komen. Gebruik tegen de zon liever een parasol en doe eventueel de kap van de kinderwagen naar beneden. 

3. Een autostoeltje

Een veilig autostoeltje is een must, dus kies een goede en betrouwbare. In de recente autostoeltjestest heeft de ANWB maar liefste 31 verschillende modellen onderzocht en beoordeeld op veiligheid, bediening, ergonomie en aanwezigheid van schadelijke stoffen. Lees je goed in voordat je tot aankoop over gaat.

4. Babykleding

Houd altijd rekening met het seizoen waarin je baby wordt geboren. Hoewel ze zich in het begin nog lastig warm kunnen houden is een dikke trui geen goed idee als het buiten 36 graden is. Gelukkig is er op internet heel veel informatie te vinden en vraag het gerust ook aan andere moeders (of vaders) in jouw omgeving.

5. Badproducten

Zorg dat je voor je kleintje fijne producten in huis hebt (zonder parfum vanwege het gevoelige huidje) waarmee je hem/haar kunt badderen. In het begin hoeft er echt niet iedere dag worden gebadderd, maar als het wel badder-dag is, dan is het fijn als je hiervoor de juiste producten hebt. 

Dit is een externe seo-bijdrage