spinnen

5 tips om spinnen uit je huis te verjagen

We weten het; spinnen zijn nuttig, maar we hebben ze toch liever niet in de slaap- of badkamer. Met deze tips houd je spinnen buiten huis.

1. Maak regelmatig schoon in de hoekjes
Spinnen houden van stille plekjes en dat zijn vaak hoekjes: bij de plinten, achter de bank, in de kast… Daarnaast verstoppen spinnen zich graag tussen rommel. Probeer losse prullen zoveel mogelijk in dozen op te bergen.

2. Dicht kieren
Spinnen komen vaak het huis in door kieren en gaten. Door deze kieren en gaten dicht te kitten, maak je je huis minder toegankelijk voor spinnen.

3. Haal spinnenwebben weg
Ontmoedig de spinnen om terug te keren door spinnenwebben te verwijderen. Doe dat ook in de tuin. Je kunt daar deze handige spinnevanger voor gebruiken.

4. Gebruik de buitenverlichting minder vaak
Spinnen komen niet op licht af. Andere insecten komen wel op licht af en dáár komen spinnen op af.

5. Verspreid een citroengeur
Spinnen zouden niet van citroengeur houden. Verspreid deze geur op plekken waar spinnen je huis binnenkomen of op plekken waar je spinnen verwacht.

Hoe vang je een spin?
De meest diervriendelijke methode is de spin vangen en hem buiten weer vrijlaten. Zorg dat de spin op een stevig stuk karton loopt en zet er een glas overheen, zo kun je de spin makkelijk naar buiten verplaatsen. Een minder diervriendelijke methode is de spin vangen met de stofzuiger. Gelukkig zijn er ook spinvriendelijke sprays, zoals deze.

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Schermafbeelding 2021 10 05 Om 11.13.16
Klik hier

Lees ook

10 manieren om meer groente te eten

8 tips tegen eczeem die echt helpen

De 5 geheimen van slanke mensen

Heb jij al een Big Green Egg?

Big Green Egg
Klik hier
Sante 03 2024
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen