fietsvakantie

Op fietsvakantie met een eigen fietsendrager: dit is waar je op moet letten

Zie je het al voor je? Het zonnetje schijnt licht op de huid? Een fris briesje zorgt voor de nodige verkoeling. En waar je ook bent, de geur van verse kruiden en heerlijke gerechten lonken om iedere hoek. Ja, jouw fietsvakantie is er eentje om nooit te vergeten. Maar als je op vakantie wilt gaan en je fiets meeneemt, dan is het belangrijk dat de fietsendrager van hoge kwaliteit is. We geven je een paar handige tips waar je rekening mee kunt houden als je op vakantie gaat met een fietsendrager.

Zoek altijd naar een model dat geschikt is voor je (elektrische)fiets en auto

Als je binnenkort voor het eerst een fietsendrager gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Let er bijvoorbeeld altijd op dat het ontwerp geschikt is voor jouw auto en de fiets die je gaat vervoeren met de fietsendrager. Zo wordt er bij ieder product altijd goed aangegeven wat het belastbaar gewicht mag zijn. Ook is het belangrijk om te checken of de drager goed past op de trekhaak of op het dak van je auto.

Check de riemen of de beugels van de fietsendrager extra goed

En heb je eenmaal de fietsendrager op de auto bevestigd en ben je klaar om te gaan? Dan is het ook altijd nog een goed idee om een keer extra te controleren of de riemen of beugels van de fietsendrager goed zijn bevestigd. Hierdoor kunnen de fietsen niet gaan bewegen als je met hoge snelheid over de weg rijdt. En neem je meerdere fietsen mee op vakantie? Dan is het een goed idee om te controleren of de fietsen niet tegen elkaar aan schuren.

Houd rekening met de hoogte van de fietsendrager

Daarnaast is het ook zeker geen verkeerd idee om van tevoren even de “nieuwe” maten van de auto op te gaan meten. Want doordat je een fietsendrager op de auto bevestigt, kan het zomaar zo zijn dat er een stuk op het dak uitsteekt of dat je extra ruimte nodig hebt aan de zijkanten van de auto. En dat is wel handig om te weten op het moment dat je in een parkeergarage rijdt of als er een tunnel nadert.

Heb je al aan de nodige verlichting gedacht tijdens het rijden?

Een laatste goede tip om in overweging te nemen is de verlichting. Want is dat al helemaal op orde? Controleer daarom altijd of de verlichting van zowel de fietsendrager als van de fietsen goed werkt. Hierdoor stap je met een veel fijner gevoel achter het stuur en je vergroot natuurlijk ook de veiligheid tijdens je welverdiende vakantie.

Dit is een externe bijdrage