Geluksmomenten Werk

Zo zorg je voor meer geluksmomenten op het werk

Geluksmomentjes, die geven een goed gevoel. Daarom is het ook fijn om ze ervaren op het werk, zo kan dat.

De een springt elke morgen blij uit bed om naar het werk te gaan, terwijl de ander met tegenzin de deur achter zich dichttrekt. Wat we allemaal wel kunnen gebruiken zijn kleine geluksmomenten op werk. Hoe je die bereikt lees je in dit artikel.

Verdeel je to-do list

Soms kun je opzien tegen een enorme to do-list, vooral als het enorme taken zijn. De oplossing? Verdeel de grote taken in kleine stukjes. Zo kun je vaker iets afvinken, en dat zorgt voor een klein geluksmomentje waardoor je (hopelijk) motivatie krijgt om door te gaan en de rest van de lijst ook af te werken.

Vier de successen

Af en toe is het goed om stil te staan bij dingen die goed gelukt zijn. En dat hoeft echt niet meteen een enorme jaarlijkse winst te zijn van een bedrijf, het kan ook een kleine overwinning zijn. Trommel je collega’s op of vier het succes met een traktatie voor jezelf.

Lees ook: Thuiswerken zonder stress

Gelukmomenten Werk

Investeer in je collega’s

Die collega’s kunnen overigens ook bijdragen aan geluksmomenten op het werk. Samen lachen om iets grappigs, of je hart luchten over iets dat je hebt meegemaakt. Een goede band met collega’s kan zeker zorgen voor leuke lichtpuntjes op je werkdag.

Een fijne werkplek

Zorg voor een fijne, gezellige en opgeruimde werkplek. Hopelijk zorgt dat ervoor dat je zin hebt om aan de slag te gaan, wanneer je het ziet. Iets nieuws toevoegen zoals gezellige foto’s of plantjes kunnen ook zorgen voor een klein geluksmoment, wanneer je weer terugdenkt aan herinneringen.

Lees nu: 3 redenen waarom je met iemand een klik hebt

Tip van de redactie:

Creëer een nieuw begin met een luxe geurkaars die de vernieuwende aroma’s van kersenbloesem en rijstmelk verspreidt. Geniet tot 50 uur van dit verjongende gevoel en laat elke dag als voorjaar aanvoelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH 
BEELD UNSPLASH, GETTY IMAGES

BRON CREATING A HAPPIER WORK PLACE