Dromen Betekenis

Wat onze dromen ons vertellen – 6 dromen en hun betekenis

Ergens vanaf vallen, en plein public in je blootje staan, iets kwijt zijn… Er zijn van die dromen die vaak voorkomen. Maar wat betekenen ze precies?

De een heeft het gevoel dat ze heel veel droomt, een ander weet überhaupt niet of ze heeft gedroomd. Sommige dromen zijn wel heel herkenbaar en heeft iedereen weleens gehad. Maar wat betekenen deze dromen nu precies?

1. Vallen in je droom

Dromen waarin je valt, komen heel vaak voor. Of je nu van een gebouw naar beneden valt of vanaf een berg of vanuit de lucht, je hebt het vast weleens een keertje gehad. Deze droom wil zeggen dat je bang bent dat er iets vervelends gaat gebeuren, legt psycholoog Arooj Najmussaqib uit. Maar het kan ook betekenen dat je zenuwachtig bent over een bepaalde situatie in je leven, zoals een relatie die niet lekker loopt, of een presentatie op je werk, examens of een functioneringsgesprek. Deze droom komt vooral vanuit het gevoel dat je geen controle hebt over de situatie.

2. Iets kwijtraken in dromen

Als je iets kwijt bent of als er iets van je wordt gestolen, bijvoorbeeld je auto, dan kan dit iets zeggen over je gebrek aan motivatie. Raak je iets kwijt in je droom dan kan dat voor veel stress zorgen.

Lees ook: zo kom je van je buikvet af

3. Natuurrampen in je slaap

Overstromingen, brand, een aardbeving of een andere natuurramp in je dromen wil zeggen dat je door iets in je leven wordt overweldigd. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met een nieuwe baan, of juist het kwijtraken van je baan, een echtscheiding, een overlijden of met een belangrijke beslissing die je moet nemen.

Lees ook: Seksdromen gedecodeerd

4. En publique in je blootje staan

Plotseling sta je in je blootje, terwijl er heel veel mensen om je heen staan… Oeps! Dit zou symbool staan voor dat je wordt blootgesteld aan iets, maar het kan ook betekenen dat je je ergens voor schaamt of dat je het gevoel hebt dat je jezelf niet kunt blootgeven, en dat geldt zeker voor je minder mooie kant.

Dromen betekenis

5. Achtervolgd worden

Heb je dat ook weleens gehad: dat je wordt achtervolgd? En het gekke is: je ziet vaak niet wie jou achtervolgt. Volgens Najmussaqib wil deze droom zeggen dat je van iets in je leven probeert weg te lopen. Dat kan een persoon zijn, een beslissing of een bepaalde situatie. Volgens haar krijg je deze droom vaker als je de confrontatie in het echte leven niet aan durft te gaan.

6. Je vlucht, trein of bus missen

Je haast je enorm in je droom, maar toch mis je net je vlucht, je trein of je bus… Deze droom betekent dat je in het echte leven bang bent om een deadline te missen. Je bent waarschijnlijk zo druk dat je bang bent dat je iets belangrijks vergeet.

Tip van de redactie:

De complete droomencyclopedie is hét sboek over dromen en hun betekenis. Het voorziet in interpretaties van duizenden dromen, beelden en symbolen. Pamela Ball­ beschrijft op heldere wijze de betekenis van ­dromen in het normale leven. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

BRON SHEKNOW

TEKST SANTENL

Pamela Ball