Untitled Design 23

6 tips om te bezuinigen op je bruiloft

Zes geweldige tips om te bezuinigen op je bruiloft! En je bespaart er al snel duizenden euro’s mee.

Jenna is al tien jaar samen met de man die ze al die tijd al haar man noemt. De bruiloft en het feest waren vooral om met al hun vrienden het leven te vieren, en de liefde. Dat ging door corona niet door. Daarom zaten ze op een zonnige zomerdag in de tuin, samen, met een heerlijke zelfgemaakte lunch en een fles wijn. De hele dag werden er bloemen en cadeaus bezorgd door lieve vrienden die het zielig vonden dat de bruiloft niet doorging. Het was de mooiste dag van hun leven. Ook de goedkoopste bruiloft ooit.

Behalve de corona-lunch-in-de-tuin-versie, zijn er ook andere manieren om te bezuinigen op je bruiloft. Met deze 6 tips bespaar je veel geld.

Jurk via Marktplaats

Koop de bruidskleding via Marktplaats. Een jurk van duizenden euro’s kun je een paar jaar later vaak voor 50 euro overnemen. Je laat ‘m voor een paar tientjes vermaken bij een kledingmaker om de hoek. Online zijn ook prachtige trouwjurken te koop voor minder dan 200 euro.

Maak zelf je bruidsboeket

Zodra je bij een bloemist het woord baby, begrafenis of bruiloft laat vallen, komen er een of twee nullen bij de prijs. Dus ga naar een goede bloemist en koop daar voor 15 euro losse bloemen. Goedkopere bloemisten verkopen bloemen meestal alleen per bos, niet per stuk. Thuis maak je er een grappig bosje van. Je knipt de stelen met een grote schaar op boeketlengte en wikkel er een roze lint omheen. Het boeket leg je in de groentela van de koelkast tot je het nodig hebt. Of koop voor 15 euro een bloemenhouder.

Vraag je gasten de overnachting te betalen

Huur een groepsacomodatie waar je zelf moet koken en met heel veel erg basic slaapkamers. Onder andere te huur bij Nivon.nl. Je vertelt de gasten dat je tachtig slaapplaatsen hebt (of minder) en dat als ze een plek willen reserveren ze 30 euro pp moeten overmaken. Gasten die wat meer luxe willen boekten een hotel in de buurt, anderen gaan aan het eind van de dag naar huis en voor gasten die je heel graag in de buurt wil hebben, betaal je de overnachting.

Bouw een website

Niemand verwacht tegenwoordig nog post en al dat dure drukwerk op handgeschept papier kost zo een boom. Daarom bouw je zelf – gratis – een website. Er zijn heel veel sites waarbij je zelfs als digibeet nog een site kunt bouwen. Je plakt er wat foto’s in, schrijft op waar en wanneer en waarom en met wie je trouwt en mailt dat rond. Na de bruiloft kan iedereen ook nog de foto’s op de site bewonderen. Stuur alleen je allerliefste vrienden en familie een mooie handgeschreven kaart. Zoals deze.

Maak zelf foto’s

Vraag iedereen om met zijn telefoon foto’s te maken en naar jullie te mailen. Ook als je dat niet vraagt, maakt iedereen foto’s en de meeste telefoons hebben betere camera’s dan de analoge camera’s die fotografen vroeger gebruikten. Leuk is ook dat iedereen vanuit een andere hoek of op een ander moment foto’s maakt. En wie weet zit er ook nog een onverwacht natuurtalent tussen de gasten die de mooiste beelden maakt. Druk daarna de mooiste foto’s af en stop ze in een album met insteekranden. Lekker ouderwets, en goedkoop.

Gebruik Spotify

Vroeger was een DJ iemand die met kosten platen of cd’s verscheen en iets kon wat de meeste andere mensen niet konden. Tegenwoordig is er Spotify. Vraag twee vrienden/vriendinnen om de muziek te draaien. Als de een naar de wc moet of wil dansen, dan neemt de ander het over. En willen ze samen naar de wc of dansen, dan doet de Playlist die ze thuis al hadden gemaakt het werk alleen. Of koop een goedkoop mengpaneel, zodat het er ook nog professioneel uitziet.

Beeld: Getty Images

Schermafbeelding 2021 05 12 Om 16.19.53
Wedding planner
BESTEL HIER