Tuinieren

Ontspannen door te tuinieren? Dit kun je doen in februari!

Tuinieren om je hoofd leeg te maken? Goed nieuws! Je hoeft niet te wachten tot de lente- of zomermaanden. Dit kun je doen in februari!

Met je handen in de aarde kun je rust krijgen in je hoofd. Je bent ergens anders mee bezig dan met al je gedachtes en focust je op het zorgen van je planten en zaden. Ook in de maanden waarop het misschien lijkt dat je niks kunt doen in de tuin, hoef je niet stil te zitten. Dit kun je doen in de maand februari.

Tuinieren is goed voor je: het zorgt voor een verlaging van je stresslevel. We snappen het wel: het bewegen en buiten zijn met (hopelijk) een lekker zonnetje. Daar word je gelukkig van. Je laadt je telefoon even links liggen en focust je op de verzorging van je planten en bloemen. Daarnaast is de frisse lucht ook nog eens gezond voor je. Verbouw je je eigen groentes? Dan is dat vaak een stuk gezonder dan het fruit en groente uit de supermarkt.

Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed. Je oogst kan mislukken, je bloemen stonden op een te hete plek waardoor ze verbranden door de zon, of je hebt ze juist te veel of te weinig water gegeven. Ga niet bij de pakken neerzitten: van dit soort momenten leer je juist erg goed.

Lees ook: Zo zorg je alvast voor wat lente in huis

Tuinieren in februari

Hoewel het piekseizoen natuurlijk plaatsvindt in de lente- en zomermaanden betekent dat niet dat je nu niks kan doen. @sjefdujardin deelt op haar Instagram een fijn overzicht met groentes en bloemen waar je nu al iets mee kunt doen. Zo kunnen de tuinbonen, knoflook, pastinaak en uien al de volle grond in. Groentes als peper, tomaat en paprika kun je voorzaaien in je vensterbank. Maar ook vele bloemzaden (zoals de korenbloem, ridderspoor en phlox) kun je al binnen voorzaaien. Dan wordt het binnen ook alvast een beetje lente. En vergeet vooral niet: het hoeft niet perfect, laat alle andere dingen links liggen wanneer je bezig bent met je planten en zaadjes én probeer het piekeren even achterwege te laten.

Tip van de redactie:

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON SJEF DU JARDIN, MAY & JUNE
BEELD GETTY IMAGES