Moederdag 2024

Oeps! Moederdag vaak vergeten

Och jee. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mannen Moederdag weleens vergeet! Even ter herinnering: zondag 12 mei is het weer zover.

In de agenda: aanstaande zondag is het weer Moederdag. Massaal slaan we met z’n allen een bos bloemen in en reizen we af naar onze moeders. Althans, als we het geluk hebben dat ze nog leven. En anders denken we gewoon extra veel aan onze moeders, schoonmoeders of grootmoeders.

Oeps… vergeten
Toch blijkt deze verwendag voor moeders best vaak vergeten te worden. Uit onderzoek van online kaartenshop Greetz blijkt dat bijna een kwart van de mannen en veertien procent van de vrouwen Moederdag weleens vergeten zijn. Terwijl toch veel Nederlanders veel waarde hechten (zij het wel voornamelijk moeders) aan Moederdag. Slechts vijftien procent laat de feestdag aan zich voorbij gaan.

Moederdagcadeaus

Ontbijt op bed
De meeste Nederlanders gaan tijdens Moederdag op bezoek bij zijn of haar moeder (37 procent). Zonen en dochters nemen dan het liefst een bos bloemen mee (28 procent). Daarnaast scoort het ontbijt op bed ook hoog op Moederdag (23 procent). Vooral bij gezinnen met jonge kinderen is deze extra verwennerij erg populair (46 procent).

Opmerkelijk: bijna 30 procent van de mannen vindt Moederdag belangrijker dan Vaderdag. Slechts 13 procent van de vrouwen deelt deze mening.

Zo vieren BN’ers moederdag

Lees ook: 15 perfecte moederdagcadeaus

Tip van de redactie

Streef jij naar een weelderige pluktuin? Ontdek een biologische benadering in dit boek. Verken seizoensgebonden taken en ontvang waardevolle inzichten. Ontdek de finesses van pluktuinen met duidelijke uitleg, bloemportretten en tips over bodem, zaadteelt en bloemendrogen. Een allesomvattend standaardwerk. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES


Lies Couckuyt, Monique van Wegen