Activiteiten Lente

5 fijne activiteiten voor in de lente

In de lente kunnen we weer lekker veel naar buiten (als de zon schijnt). We zetten een aantal fijne activiteiten voor in de lente op een rijtje.

De herfst- en wintermaanden zijn perfect voor cosy avondjes op de bank. Met de lente om de hoek is het weer tijd voor andere activiteiten. We zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Een fiets- of wandeltocht

Perfect wanneer het zonnetje lekker schijnt: maak een fiets- of wandeltocht. In Nederland zijn heel veel routes uitgestippeld. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘klompenpaden‘. Dat zijn wandelingen die net even van de gebaande wegen afgaan en je door de mooiste gebieden brengen.

Wandelen gezond

Bloemen plukken

Pluktuinen zijn misschien nog niet geopend, maar soms staan de bermen al vol met mooie bloemen en wie weet heb je zelf wel bollen in de tuin gezaaid. Hier geldt natuurlijk wel: pluk met mate en met liefde voor de natuur.

Lees ook: Deze blouse is dé trend voor de lente

Picknicken

Pak een mand (of een leuke tas) en vul ‘m met allerlei lekkers, borden, bestek en bekers. Trommel een aantal vriendinnen op, of ga samen met je partner. Zoek een mooie plek uit, bijvoorbeeld in het park of in de natuur en geniet van elkaars gezelligheid en al het lekkers.

Activiteiten Lente

Op zoek naar bloesem

Meestal start de bloesemperiode rond half april. Er bestaan zelfs speciale bloesemroutes, die je bijvoorbeeld kunt rijden met de auto of met de fiets. De Betuwe staat zelfs bekend om de prachtige bloesembomen. Als je daar geen lentegevoel van krijgt…

Lammetjes knuffelen

De lente staat voor een tijd waarin alles tot bloei komt en de zon zich nét wat vaker laat zien, maar natuurlijk ook voor nieuw leven. Kalfjes en kleine lammetjes springen in de lentemaanden door de weilanden. Je kunt ze bewonderen bij de schaapskooi, maar veel schapenboerderijnen organiseren ook speciale lammetjesdagen, waar je ze zelfs kunt knuffelen. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: 8 tekenen dat je niet genoeg beweegt

Tip van de redactie:

Zomerse Boho-Vibes: beleef Ibiza in jouw tuin met een makramee schommel. Chic en sterk tot 120 kg, met gecoate stalen frames en veilig gebonden zitting. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD UNSPLASH, GETTY IMAGES