Miracle Morning

Een miracle morning: wat is het (en hoe doe je het?)

Een miracle morning: vroeg opstaan en even de rust opzoeken voordat de drukke dag begint. Dat klinkt nog niet zo gek. Zo werkt het.

Het is ’s ochtends weer wat eerder licht! Fijn, want daardoor kom je waarschijnlijk ook gemakkelijker (en eerder) je bed uit. Wil je nog een stapje verdergaan? Dan kun je de miracle morning proberen.

Wat is de miracle morning?

De miracle morning komt van het gelijknamige boek Miracle Morning van Hal Erod. Daarin omschrijft hij wat je allemaal kunt bereiken voor 8:00 en hoe je de dag positief en vol energie kunt beginnen (en wat voor een positieve effecten dat heeft op de rest van de dag en je leven).

Op Instagram zie je het regelmatig voorbij komen: mensen staan voor dag en dauw naast hun bed en hebben een hele to-do list afgewerkt voordat ze aan hun werkdag beginnen. Zo ver hoef je natuurlijk niet te gaan, maar de vroege ochtend kan wel een moment zijn om stil te staan bij dingen of om te gebruiken om nog even te lezen of te genieten van de rust. Start bijvoorbeeld met het verzetten van je wekker naar een uurtje of halfuurtje eerder.

Lees ook: Zo wordt ’s ochtends opstaan een stuk makkelijker

Dingen die je zou kunnen doen tijdens je miracle morning:

  • Lezen in een boek. Dat kan vanuit bed, maar ook op de bank en bij lekker weer buiten. Laat je telefoon nog even liggen en probeer je te focussen op je boek.
  • Schrijven. Bijvoorbeeld in een dagboek of notitieboekje. Schrijf situaties van je af waar je tegen opziet of juist dingen waar je dankbaar voor bent. Daarmee laat je je zorgen (hopelijk) op het papier achter en begin je je dag fris.
  • Neem een duik. Extra lekker natuurlijk wanneer het wat warmer is, maar met een frisse duik in de ochtend begin je de dag heerlijk. Niet zo’n fan van zwemmen? Dan kun je natuurlijk ook je ochtend starten met een aantal yoga-oefeningen of een fietstocht.
  • Meditatie. Ook een fijne manier om je ochtend rustig te beginnen: doe een meditatie oefening. Helemaal fijn wanneer je een spannende dag tegemoet gaat.

Tip van de redactie:

Ontdek de Koreaanse megabestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES
BRON BOL.COM, MIRACLE MORNING, DE GROENE MEISJES

Haemin Sunim Volkers, Hennie Lee Youngcheol