Rust

5x zo geef je je hoofd meer rust

Heb je het gevoel dat je hoofd overuren draait? Rust vind je niet altijd in bankhangen, hopelijk kunnen deze tips je wel helpen.

Hoe geef jij je hoofd rust? Door aan het einde van de dag op de bank te ploffen en de televisie aan te zetten? Dat blijkt niet altijd de juiste manier te zijn, volgens een artikel van The Washington Post.

Uit het artikel blijkt dat je beter niet opnieuw voor een scherm kunt zitten na een werkdag, vooral als je een baan hebt waarbij je veel achter de computer zit. Wat je dan wel kunt doen? We zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor de perfecte nachtrust

  1. Ga naar buiten. Je merkt het misschien wel als je een wandeling maakt tijdens je lunchpauze: daarna ben je vaak een stuk scherper en geconcentreerder. Heel goed dus. Ook sporten of werken in de tuin (actieve bezigheden) zullen je uiteindelijk meer rust geven dan bankhangen.
  2. Neem vaker pauzes. Natuurlijk begrijpen we dat je niet de hele tijd naar buiten kunt lopen. Maar bewaar je pauzes niet tot het einde van de dag. Doe af en toe 5 minuten iets anders en houd die lunchwandeling erin. Maak je ogen even los van het scherm, daar wordt je hoofd heel blij van.
  3. Doe een ademhalingsoefening of meditatie. Uit onderzoek blijkt dat dit hetzelfde effect heeft voor je hoofd als sporten voor je lichaam. Niet verkeerd. En vergeet niet: het hoeft écht niet meteen een uur te zijn, 5 minuten zijn ook al goed om mee te starten.
  4. Zoek een nieuwe hobby. En dan het liefst een offline hobby. Dat zorgt voor meer rust in je hoofd én als het lukt geeft het je ook nog eens voldoening.
  5. Geef één ding tegelijk aandacht. Het is voor je hoofd heel onrustig om te multitasken. Dus laat je telefoon achterwege als je gaat wandelen, en focus je op één taak per keer op je takenlijstje.

Tip van de redactie:

Een moderne windgong, perfect voor elk huis en voor elke tuin. Gemaakt van aluminium, met zes klankbuizen die elk een rustgevend geluid produceren. Handig op te hangen met een S-haak. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON FLOW MAGAZINE, THE WASHINGTON POST, ZILVEREN KRUIS
BEELD UNSPLASH