fifaworldcup

Zes dingen die je moet weten als je vanavond voetbal gaat kijken (en er niks vanaf weet)

Je kan er bijna niet omheen: het WK voetbal is bezig. Vanavond speelt Nederland. Santé legt je uit waar je op moet letten.

1. Vanavond om 8 uur speelt het Nederlands elftal tegen Argentinië. Nederland doet nog mee. Onthoud dat.

2. Belangrijk om te weten over Argentinië: Messi is daar de sterspeler (zie foto). Maar wel ver in de dertig dus een “Messi is goed, zeker, maar het allerbeste is er wel af” kan je prima zeggen.

3. Vandaag kun je rustig random tegen mensen zeggen: “Waar kijk jij”… zonder nadere aanduiding is dat voldoende.

4. Bij gesprekken over de kwaliteit van de spelers op dit WK is het al voldoende als je zegt: “op Mbappé staat simpelweg geen maat” (spreek uit Embappee). De Franse aanvaller scoorde in de achtste finales twee keer tegen Polen en is met vijf goals momenteel topscorer van het toernooi. Zaterdag speelt hij in de kwartfinale tegen Engeland. Maar dat mag je even vergeten.

5. Bij vooruitzien naar vanavond en het Nederlandse team zeg je bijvoorbeeld: “als Frenkie maar in zijn rol komt”. Of: “sofar so good maar om wereldkampioen te worden moet er wel een tandje bij.” Last but not least … “zooooo leuk dat Simons erin kwam. Wat een schatje!” doet het sowieso altijd goed.

6. Je kan ook zeggen: ” Dumfries is the man of the hour”.

💚 Succes! 18 dec is het allemaal voorbij 🙂

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Favoriet van de redactie

Heb je koude rillingen van de griep? Kies dan de best beoordeelde Auronic’s flanellen elektrische deken. Drie warmtestanden, veilig met oververhittingsbeveiliging en na 180 minuten schakelt hij vanzelf uit. Perfect voor bed of bank. Wat wil je nog meer? Voor meer informatie klik op onderstaande button.